Du är här

2021-12-19 - Nyheter/Reportage
Foto: Privat

Hallå där...

Iryna Segerholm från Örnsköldsvik som i juli cyklar till Paris till förmån för Barncancerfonden.

Varför gör du det?
– Min man är cyklist, en riktig cykelnörd, och jag har inspirerats av honom. Men jag vill inte bara cykla för nöjes skull, jag tycker att man måste hitta mening i saker, kombinera med något. Så jag hittade information om ”Team Rynkeby-God Morgon” som cyklar till Paris varje år, samtidigt som de samlar in pengar till Barncancerfonden. Vi blev båda intresserade och beslutade att anmäla oss.
Hur länge är ni ute?
– Ungefär sju dagar. Vissa sträckor kommer vi att cykla 160-180 kilometer på en och samma dag, i ungefär 25-27 kilometer i snitt med paus ungefär var femte mil. Det är utmanande, men jag tror att det kommer gå bra.
Det är första gången du är med, hur tränar du inför detta?
– Vi har gjort upp ett träningsschema, går på gym och har spinning med CK Örnen. Jag köpte en racingcykel i somras och började cykla med min man, nu när det är vinter har vi kopplat upp cyklarna till en maskin i källaren. 
Hur går det?
– Förra veckan cyklade vi 150 kilometer. Vi har kopplat cykeln till en app så att vi kan träna tillsammans med cyklister från hela världen. Även Täby-teamet. Team Rynkeby-God Morgon kommer annars från flera länder, här i Sverige finns i dagsläget 16 lag från Malmö i söder till Dalarna i norr.
Ni söker bidragsgivare, hur kan man bidra?
– Insamlingen pågår just nu. För att stötta just mitt lag (Täby) i vår insamling till fonden kan den som vill swisha till nummer 123 570 3020.

Dela med dig av denna artikel på: