Du är här

2021-12-16 - Musik
Anders Glenmark, Thomas "Orup" Eriksson och Niklas Strömstedt. Foto: Magnus Ragnvid

Stanna världen en stund – vi tar några ord med GES

Lördag 1 oktober 2022 kommer GES till Örnsköldsvik och Hägglunds Arena, och enligt producenten Patrik Krall blir det sista året för den populära trion. Själva är de inte riktigt lika övertygade om att det sista är gjort.

– Vi har inte sagt att det här blir det absolut sista, men turnén vi gör i höst är i alla fall den sista på ett bra tag. Om vi därmed spikar igen kistlocket definitivt ska vi inte slå fast, säger Anders Glenmark.
– Nej, det vore dumt att säga det, fortsätter Niklas Strömstedt och berättar hur tankarna gått efter senaste gången GES besökte Höga Kusten – sommaren 2018 då de gjorde dubbla konserter på Naturscen Skuleberget.

– Om vi inte hade varit sugna på att fortsätta tillsammans hade vi inte stått där vi står idag. Men vi kom på att vi aldrig spelat inomhus och vi var alla tre sugna på att göra något där vi kan använda både ljud och ljus på ett annat sätt än utomhus.

Showen de satt ihop har de spelat 61 gånger, inför i stort sett utsålda hus, i Stockholm och Göteborg, och det blir ytterligare 36 shower till på Cirkus i Stockholm innan de får en välbehövlig vila inför höstens arenaturné som tar dem till 13 städer runt om i landet – med Örnsköldsvik som nordligaste stopp.
– Jag hoppas att vi kan det här innan dess, säger Niklas och skrattar.

Rubriken på showen – Stanna världen en stund – kommer från en av deras låtar, men har också en annan innebörd.
– Tanken var att få en känsla i rummet där vi spelar, för alla som är med just där och då. Men sedan stannade ju världen på riktigt. Vi satte namnet innan pandemin slog till och vi hade förstås ingen aning om att det skulle slå in. Kanske var det vårt fel att det blev en pandemi? undrar Niklas, som liksom alla kulturarbetare drabbats hårt av olika restriktioner.

– Det var ofattbart när det slog till, vi var bara två veckor från premiär. Sedan har det varit en enda lång väntan som till slut blev otroligt tråkig. Nu finns det förstås de som haft det betydligt mycket värre än vi, men visst är det underbart att börja spela igen. Fast fortfarande vet vi ju inte vad som händer, vi kanske får leva med det här ett tag.
– I mångt och mycket var det en rejäl käftsmäll, fortsätter Anders. Man trodde inte det skulle hända i hela världen men nu vet alla vad ordet pandemi innebär. Den kom som en chock, och vi hade som alla andra en massa planer och vi fick lära oss hur man tvingades ställa in och ställa om. Jag tycker framförallt synd om folk som köpt biljetter till sådant som inte blev av. Men på sikt får man väl säga att nu har vi ändå gjort en stor del av det vi skulle göra i alla fall, och vi vill skicka ett stort tack till alla som orkat vänta.

Vad kan arenapubliken i Örnsköldsvik räkna med att få för kväll lördag 1 oktober?
– Vi gör samma föreställning till hösten som nu och den grundar sig på alla våra största hits och många av våra sololåtar – i en salig blandning. Det ska bli en trevlig kväll med positiv anda, och folk ska få valuta för pengarna, lovar Anders.

Lokal arrangör i Örnsköldsvik är Verkställande Byrån.

Biljetter släpps via ges.se torsdag 16/12 kl 12.00

Dela med dig av denna artikel på: