Du är här

2022-01-23 - Evenemang
Robin Bengtsson (foto Malin Nilsson), John Lundvik (foto: Per Jahnke) och Lena Philipsson (foto Per Jahnke) under tidigare Diggiloo-turnéer.

Stjärnspäckat Diggiloo till Skuleberget

Det är ett Mello-fyllt startfält som kommer till Naturscen Skuleberget 15 juli. Med tidigare Mello-vinnaren Lena Philipsson i täten, och med fyra deltagare i 2022 års Melodifestival där såväl Robin Bengtsson som John Lundvik siktar på att ta med sig en ny vinnarlåt till Höga Kusten. Kolla här vad några av deltagarna säger om sommarens turné.

Robin Bengtsson, John Lundvik, Liamoo och Theoz är de fyra Mello-deltagarna 2022 som också finns med i sommarens Diggiloo-turné. Dessa får sällskap av Lena Philipsson, Mariette, Sanne Salomonsson, komikern Måns Möller samt Jessica Andersson, som gör sin sextonde sommar med Diggiloo och som också vunnit Mello, tillsammans med Fame 2003.
– Diggiloo är så underbart roligt, jag älskar det. Det är inget jobb för mig, utan ett sommarkollo med förmåner. Jag får ju uppleva hela fina Sverige när det är sommar och sol, uppger Jessica i ett pressmeddelande.

Tre av de övriga deltagarna i sommar fick 7an en pratstund med på telefon och en av dem är Sanne Salomonsen som gör premiär i Diggiloo, äntligen.
– Ja, jag fick en förfrågan tidigare men då kunde jag inte vara med eftersom jag redan var uppbokad med en annan turné, och så var det tänkt att jag skulle vara med i fjol, men då blev det en nedbantad version på grund av pandemin så jag kom inte med. Nu känns det underbart att jag får vara med, jag ser verkligen fram emot att få komma runt i Sverige, och att vi är så många på scen och med ett så bra band – då blir det alltid roligt, säger Sanne som berättar att pandemin gjort att hon fått tid att jobba med en rad olika saker.
– Jag kastade upp en jäkla massa bollar i luften och jag har just släppt min första julsingel som solist. Till våren kommer en ny singel med lite mer rock’n’roll och när vi närmar oss julen 2022 kommer ett helt album.

För Robin Bengtsson blir det andra gången med Diggiloo, senast det begav sig var 2017.
– Det är ju några år sedan så det ska bli kul. Jag hade en fantastiskt rolig sommar senast och nu är vi ett roligt gäng med många duktiga sångare och sångerskor, och så är ju Måns jättekul. Vi har hunnit träffas allihop och det känns jättebra, vi har en god sammanhållning, säger Robin som gör sin debut på Naturscen Skuleberget.
– Det ska bli jättekul, jag har inte varit där tidigare och det är verkligen ett av de ställen som jag längtar efter. Kanske får jag tid att klättra lite, jag vet inte hur schemat ser ut och om de vågar låta mig prova på.

Diggiloo i all ära, men något annat ligger före i Robins planering just nu.
– Ja nu hägrar Melodifestivalen, det är målet jag siktar in mig på nu så klart. Jag kan förhoppningsvis dra med mig en ny vinnarlåt till Skuleberget!

Och det har Robin Bengtsson förstås möjlighet att göra, men han lär få stenhård konkurrens av Diggiloo-kollegan John Lundvik, som vann Melodifestivalen 2019.
– Som du kanske förstår har jag ett sikte för Melodifestivalen, men det behåller jag för mig själv, säger John och skrattar.

Hur laddar du inför Mello?
– På samma sätt som jag gjort tidigare, jag går in för stunden jag står där, gör det fullhjärtat och på det sätt jag gör bäst – ärligt och att ge allt jag har. Den här gången är jag på en annan plats, jag gör det själv utan andra på scenen och inga bomber och granater, vilket också känns helt rätt i tiden. Jag ser fram emot den resan.

John har gjort en Diggiloo-turné tidigare, sommarn 2019, då han också uppträdde vid Skuleberget.
– Vi hade några av våra stora moments där. Jag och Jessica gjorde en duett där vi fick stående ovationer, det var ett av de fina minnen vi tog med oss. Vi får väl se om vi får en favorit i repris, men med en annan låt.

Det var ingen tvekan om att hoppa på Diggiloo-turnén igen?
– Nej, absolut inte. Diggiloo är ett av mina favoritsätt att turnera. En turné som samlar väldigt mycket folk i publiken, vilket är en extrem glädje för oss som artister. Solen skiner, och att få åka med så mycket blandade artister där alla står för sin nisch och sitt artisteri – den blandningen är så härlig att få vara en del av. Dessutom passar Diggiloo alla från barn till farfar, det finns ingen annan tillställning som är så bred.

Och publiken vid Skuleberget kanske får höra en vinnarlåt från senaste Melodifestivalen?
– Det vore superroligt, det är bara att hålla tummarna för att det blir verklighet.

 

Dela med dig av denna artikel på: