Du är här

2021-12-08 - Hus & Trädgård

Årets mest hållbara bostadsrättsförening

Brf Örnsköldsvikshus 2 är bostadsrättsföreningen som gjort massor för ökad hållbarhet, till exempel har föreningen bytt ut alla ljuskällor till LED, omvandlat en del av gräsmatta till en blomsteräng och är nu i startgroparna för att installera solceller. Nu har Brf Örnsköldsvikshus 2 utsetts till Årets Hållbarhetsförening i Västernorrland inom Riksbyggen.

– Det känns fantastiskt roligt att vi i Brf Örnsköldsvikshus 2 blivit Årets Hållbarhetsförening i Västernorrland. Det är ett kvitto på allt arbetet vi lagt ner lönat sig och vi är väldigt stolta över utnämningen. Det har gjorts många kloka beslut genom åren som visat sig vara hållbara, säger Hans Delen, ordförande i Brf Örnsköldsvikshus 2.
Cirka 350 bostadsrättsföreningar över hela landet är i år med i tävlingen, vilket är rekord.
– Det är både roligt och viktigt att intresset för hållbarhet ökar i bostadsrättsföreningarna. Ungefär en miljon lägenheter i Sverige är bostadsrätter och det finns en enorm potential i att göra det här bostadsbeståndet mer hållbart. Stort grattis till Brf Örnsköldsvikshus 2 som gjort ett fantastiskt arbete, säger Veronica Söderberg marknadsområdeschef på Riksbyggens Fastighetsförvaltning i Västernorrland.


Några exempel på hållbarhetsåtgärder som Brf Örnsköldsvikshus 2 gjort:

  • Bytt ut alla ljuskällor till energisnål LED-belysning.
  • Bytt till välisolerade fönster.
  • Förbättrat källsorteringen.
  • Omvandlat en del av gräsmatta till en blomsteräng.
  • Satt upp en fågelholk.
  • Ordnat sociala sammankomster för boende, kontinuerligt.


BRF Örnsköldvikshus 2 består av 8 byggnader med 83 lägenheter. Byggnaderna är uppförda 1950.

Dela med dig av denna artikel på: