Du är här

2021-12-19 - Musik
Stina Joza med sin trio som i övrigt består av Emma Haake, cello, och Anders Johansson, gitarr. Foto Håkan Nordström

Stunder av lycka

Stina Joza ger digital julkonsert.

Stina Joza, som numera har Gustavsberg som bas, återvänder hem till Örnsköldsvik över jul och planen var att ge en julkonsert på Thuleteatern onsdag 22 december, tillsammans med sin pappa Anders Johansson på gitarr samt cellisten Emma Haake. Men på grund av nya rekommendationer från Folkhälsomyndigheten blir konserten i stället digital.

– Det känns jättefint att komma hem igen till jul och jag vill bjuda på en finstämd och avskalad spelning med så mycket julkänsla som möjligt, säger Stina som har satt titeln ”Stunder av lycka” på konserten.
– Samma titel som mitt julalbum jag släppte 2016. Jag kommer att spela några låtar från den och så blir det klassiska jullåtar i egen tolkning.

På grund av pandemin har det av förklarliga skäl inte blivit några livespelningar på länge, och Stina var verkligen laddad för att möta publiken igen. Men nu blir det tyvärr inget livemöte den här gången.

– Som läget är nu med pandemin vill vi dra vårt strå till stacken och hjälpa till för att förhindra ökad smittspridning, så vi ställer inte in men vi ställer om och kör konserten digitalt i stället. Men visst behöver vi mer än någonsin hitta sammanhang där vi kan mötas. Man känner hur otroligt berikande det kan vara att få uppleva saker in real life, mötet med människor är så otroligt betydelsefullt. Nu får vi tyvärr vänta ytterligare en stund för det mötet, säger Stina som ändå ser positivt på tillvaron.
– Jag tror att vi nu går mot en ljus framtid, jag tror på hoppet. Vi ska göra vårt bästa för att bjuda på en sagolik julkonsert.

Läs mer om hur du kan köpa biljetter till digitala "Stunder av lycka" på www.nmkcreativegroup.com.

Dela med dig av denna artikel på: