Du är här

2021-12-09 - Musik

24 timmar för Musikhjälpen

Örnsköldsvik får sitt eget Musikhjälpen nu till helgen. Under 24 timmar blir det massor av musik och annat skoj i den för tillfället tomma affärslokalen i korsningen Lasarettsgatan/Köpmangatan.

Musikprojektet Lajva en Live-konsert körde i fjol ett 12-timmarsprogram till förmån för Musikhjälpen. I år dubblar man till 24 timmar för att samla in pengar till Öviksbössan och årets viktiga tema för Musikhjälpen som är ”För en värld utan barnarbete”.
– Vi gör en massa olika saker. Bland annat har vi två låtskrivarteam här från Musikmakarna och vi kommer att göra en låt tillsammans med alla som tittar. Idén är att man får skicka in förslag på ord som ska läggas in i låten, berättar Oscar Sundelin, som är programledare tillsammans med Cecilia Brandehav och Martin Lundberg.

Under de 24 timmarna blir det mängder av musikinslag men också besök av Dansföreningen och teaterlinjen vid Örnskölds-viks Folkhögskola. Programledarna kommer också att ha en femkamp som bland annat består av paketinslagning och pepparkakshusbygge.
– Vi håller till i Microshops gamla lokaler, där Mini & Planeten snart flyttar in, och vi kommer att hålla oss vid fönstren så att man kan se oss. Allt sänds också på Youtube och man kan redan nu gå in på ”24 timmar för Musikhjälpen – Öviksbössan” och sätta en påminnelse så att man inte missar det, säger Oscar.

Lördag 11 december klockan 14 startar allt med en presentation för årets insamlingstema. 14.30 startar femkampsutmaningen och 14.45 sker första låtutmaningen.
Första musikpasset startar 15.00 med Lindman & Söderberg, Robert Wikberg och Roger & the Rockets. Musikpass 2 med Mellansels folkhögskola startar 18.00 och vi får höra Anna Z, Saga Alfrida, Tjabo, Nathalie Olsson, Fina, Judith Timan Olofsson, Lovie samt Elsa Bäckström.

Hiphop half hour med Max Love och Martin Ek pågår 19.30-20.00 innan Musikpass 3 tar vid med Songwriters Academy of Sweden, med Manon Lamartine, Josefina Landelius, Elias Öberg, Elina Eriksson Hult, Christoffer Jonsson, Claire Soukup, Ella Rammelt, Alva Lejonclou samt Izabella Augustinsson.

Lokala akterna Anna-Li och Christian Rosander tar vid i Musikpass 4 klockan 22.15 och från 23.00 kan man önska låtar i Lajva En Livekonsert. TV-spel och häng för nattugglor pågår sedan fram till Morgonpasset 07.00 med bland annat morgonyoga och rimstuga.
09.00 på söndag sjunger Stina Joza och hon följs av Christers dansskola och teprovning med podden Skurken innan teaterlinjen från Örnsköldsviks Folkhögskola kommer på besök klockan 10.00. Sista musikpasset startar 11.00 och då får vi höra Radical Selfmutation, The Town & The City, Sara Karlsson och Robin Hörnkvist.
Klockan 12.00 blir det uppspel från låtutmaningen och 13.00 ett Luciafirande innan allt avslutas med ett brandtal för Musikhjälpen.

Förutom de nämnda programledarna ingår Annabel Lundgren, Ulla Carnemyr, Maria Boström och Kristina Lindholm i koordineringsgruppen, ljudtekniker Mikael Johansson, bildproducenter/fotografer Johan Nordberg och Jens Edlund samt bildproducent Albin Appelqvist.

Nu hoppas vi att hela Örnsköldsvik ställer upp och stöttar Musikhjälpen!

Dela med dig av denna artikel på: