Du är här

2021-12-01 - Nyheter/Reportage

Rasta storsatsar i Höga Kusten

Rasta vill etablera sig vid Högakustenbrons södra brofäste. Där vill de bygga restaurang, mötesplats, hotell och ställplatser för både husbilar och yrkestrafik.

Anläggningen ska bli en knutpunkt och ligga i ett område precis där E4:an och riksväg 90 möts.

–Vi välkomnar Rasta att dela vår lägereldskänsla och drivkraft att alltid sträva en nivå till. Högakustenbron med omnejd är ett viktigt nav i vår destination som nu kommer bli än mer attraktivt och tillgängligt för fler, både besökare och invånare, säger Mia Karlsson, vd på Höga Kusten Destinationsutveckling.
– En mycket positiv nyhet. En väldigt bra etablering för besöksnäringen i hela Höga Kusten. Den stärker utbudet, ger fler bäddar och förbättrar servicen. Det är bra för alla som besöker området, men också för de som bor där, säger Ingemar Wiklander, vice ordförande i styrelsen för Höga Kusten Destinationsutveckling.

Planen är att Rasta ska skapa en anläggning som har öppet dygnet runt.
–Ju fler vi blir som utvecklar och investerar i vårt fina område kring Högakustenbron, desto mer ökar attraktiviteten. Tillsammans med kommuner och destinationen kan vi då driva samhällsutveckling med nya bostäder och den viktiga frågan kompetensförsörjningen, säger Mats Löfroth ägare av Hotell Höga Kusten och Björkuddens Hotell och Restaurang.

Etableringen i Höga Kusten blir Rastas hittills största investering och anläggning och är en del i företagets strävan att växa i Norrland. I ett pressmeddelande skriver Rasta att ambitionen är att anläggningen ska vara färdig inom en tvåårsperiod. 

 

Dela med dig av denna artikel på: