Du är här

2021-12-12 - Musik
Ronny Blylod (Hawklord and the Comets), Susanne Gidlöf (styrelseledamot i Örnsköldsviks Bluessällskap), Glenn Sundqvist (Stone Free), Challe Wiklund (Mike B Bluesband, och ordförande i Bluessällskapet) samt Tomas Johansson (JoJo's Bluesband) är några av alla som deltar i årets upplaga av Jul-Blues i Blueskällarn på Bruksgården. Foto: Håkan Nordström

Jul-Blues

Fem band på scen när Örnsköldsviks Bluessällskap intar Blueskällarn på Bruksgården fredag 17 december.

Mike B Bluesband, Stone Free, The Klinthstones, JoJo's Bluesband och Hawklord and the Comets – som efter två singelsläpp i höst nu siktar på ett fullängdsalbum. Där har ni banden som Örnsköldsviks Bluesförening presenterar på årets upplaga av Jul-Blues i Blueskällarn på Bruksgården fredag 17 december.
– Det blir tolfte upplagan av Jul-Blues, berättar bluessällskapets ordförande K-A "Challe" Wiklund som själv spelar bas i Mike B Bluesband, som i övrigt består av Mikael Bergström, Maria Höglund, Carl Sjöström och Dick Sjöberg.
– Vi kör gammal Fleetwood Mac, Stevie Ray Vaughan, Aretha Franklin, Joanne Shaw Taylor och kanske lite Joe Bonamassa, avslöjar Challe.

Stone Free är en powertrio med Daniel Tiger, Simon Sjödin och gitarristen/sångaren Glenn Sundqvist.
– Det blir som vanligt lite Jimi Hendrix och Robin Trower, men den här gången är faktiskt hälften av låtarna egna, berättar Glenn.

The Klinthstones består av Anders Svedberg, Kalle Johansson, Lars Dahlbäck, Mikael Lindström och Stefan Klinth, som fått ge namn åt bandet.
– Jag vet inte riktigt vad jag tycker om namnet, men lite kul är det. Vi startade precis innan pandemin och allt bara stendog, men nu har vi tagit upp bandet igen och det ska bli superroligt. Vi går igång lite på Robben Ford, säger Stefan.

JoJo's Bluesband är lite av ett familjeband med bröderna Anders och Tomas Johansson, båda musiklärare på Kulturskolan, samt Tomas son Mikael. I övrigt består bandet av Magnus Edholm och Carl Sjöström.
– Vi hoppas även på blås, säger Tomas och berättar att repertoaren blir väldigt blandad.
– Det är lite svårt att sätta ihop ett set på bara tio låtar och förhoppningsvis håller vi oss inom bluesen, det kan bli någon Delbert McClinton.

Hawklord and the Comets, som fram till pandemin var ett renodlat coverband, har börjar skriva eget material och har två singelsläpp bakom sig i höst.
– När vi började skriva eget föll det sig naturligt att det blev country, men nu ska vi ge oss på att spela blues – och kanske blir det någon countrylåt också, säger Ronny Blylod.

Blueskällarn på Bruksgården 17 december är det alltså som gäller för dessa fem band, i ett arrangemang av Örnsköldsviks Bluessällskap i samarbete med Medborgarskolan.

Dela med dig av denna artikel på: