Du är här

2021-11-30 - Evenemang
  • Konsertproducenten Patrik Krall ser fram emot att få ta Diggiloo till Naturscen Skuleberget sommaren 2022. Foto: Kristofer Sandberg
  • Tusse under Diggiloo-turnén 2021. Foto: Kristofer Sandberg

Diggiloo på Naturscen Skuleberget

Efter en helt inställd turné 2020 och en stympad variant 2021 laddar man nu för en mängd konserter runt om i landet sommaren 2022. 15 juli kommer Diggiloo till Höga Kusten och Naturscen Skuleberget.
– Äntligen! utbrister konsertproducenten Patrik Krall.

Patrik Krall berättar att han har en särskild känsla för Skuleberget och nu ser han verkligen fram emot sommaren då han tar sin stora musikturné Diggiloo till platsen som 2019 utsågs till Årets konsertplats i Sverige.
– Jag har släkt i Sundsvall och Timrå och som liten var jag flera gånger på Skuleberget. Jag har också varit där med Diggiloo tidigare, och med GES, Jill Johnson och Björn Skiffs. Det är en helt fantastisk plats och jag skulle kunna tänka mig att byta med Fredric Wedin (Verkställande Byrån) och bara arrangera saker vid Skuleberget, säker Patrik Krall.
– Jag gillar naturen och platsen för scenen. Jag åker ofta husbil på turnéerna och då kommer jag kvällen innan till Skuleberget och parkerar bakom scenen vid foten av berget – det är härligt.

Patrik Krall berättar att 2022 års upplaga av Diggiloo kan bli den största någonsin.
– Det blev ju inget 2020 och vi hade en stympad variant 2021. I vanliga fall drar vi omkring 130 000 besökare varje sommar, i fjol kom vi upp i
57 000 och året innan blev det noll. Vi kommer att göra så många spelningar som möjligt till sommaren och där vi kan kör vi dubbla spelningar. Vid Skuleberget tar vi in ungefär 4 000 personer och hälften av biljetterna är sålda sedan tidigare. De allra flesta som köpte biljetter till Diggiloo har valt att behålla dem och nu på lördag släpper vi de nya biljetterna.

Vilka artister som ingår i sommarens stora turné vill Patrik Krall ännu inte avslöja, men redan i morgon onsdag, 1 december, släpper man första namnet.
– Vi kör en lucköppning med start 1 december och så avslöjar vi en artist varje dag framöver. Jag kan säga att den yngsta är 16 år och den äldsta 65, och jag är verkligen supernöjd med artistfältet.

Pandemin har förstås inneburit många förändringar för folk inom nöjesbranschen, och Krall Entertainment har naturligtvis också drabbats.
– Det har varit en skräck, en bergochdalbana med otroligt mycket utmaningar och ibland har man självklart varit väldigt nere. Det har varit extremt djupa dalar men också extremt fina toppar med en enorm lycka när vi väl kunnat arrangera något och det har gått bra. När vi väl kommer igenom det här hoppas jag att vi slipper vara med om något liknande i framtiden. Jag tror att till sommaren kan vi konstatera att det mesta är som vanligt igen, och jag ser verkligen fram emot att få komma till Skuleberget igen.

Även arrangören Fredric Wedin, Verkställande Byrån, ser förstås fram emot sommaren 2022.
– Det känns så jätteroligt att vi äntligen är igång igen. Och det är kul att så många biljettköpare har hängt kvar vid sina biljetter, det har inneburit att vi fortfarande har kvar en spelplats i Höga Kusten. Annars hade vi varit tvungna att starta från noll och då vet jag inte hur det gått. Jag är väldigt tacksam över att både artister och publik vill komma till Naturscen Skuleberget, säger Fredric Wedin.

Artistsläppen kan ses på diggiloo.com och på sociala medier.
Biljettsläpp lördag 4 december.

 

Dela med dig av denna artikel på: