Du är här

2021-11-26 - Utställning
  • Överst till vänster: Katinka Nordgaard (keramik) och Dag Wallin. Nederst: Kjell Landfors (trä) och Staffan G-son Lind (sten). I mitten: Fåglar av Karin Olsén Öberg. Överst till höger: "Nya tider" av Margareta Holmlund. Nederst: "Relax" av Anita Johansson. Foto: Håkan Nordström
  • Karin Olsén Öberg, Eva Olsson, Anneli Söderström och Evelina Sondell under hängningen av utställningen. Foto: Håkan Nordström

Konst i massor

Örnsköldsviks Kollektiva Konstnärsverkstad, ÖKKV, arrangerar varje år en medlemsutställning i Galleri Lokomotiv – den lilla utställningslokalen i Kulturfabriken, som i år rymmer verk från inte mindre än 50 av verkstadens medlemmar.

Grafik, måleri, keramik, emalj, skulptur och mera – årets medlemsutställning inne-håller mängder av konst i olika stilar och tekniker. Här finns bland annat en förvaringshylla med små fack med fåglar, signerad Karin Olsén Öberg, Nordingrå.

– Jag var på Stora Fjäderägg utanför Umeå där de höll på med en ornitologisk undersökning som inspirerade mig, berättar Karin som också visar två små skåp med granar.

Bland alla de övriga konstnärer som är representerade i årets medlemsutställning finns exempelvis Kjell Landfors som med sina x-formade träskulpturer funderat över just den formen ur ett historiskt perspektiv. X-et var ett av de första tecknen för människa i de tidiga grottmålningarna och Landfors har reflekterat över att det också är ett tecken för valet – hit eller dit?

Och frågan är: vart ska man gå? Svaret är förstås att man ska ta sig till Galleri Lokomotiv nu på lördag 27 november då det är vernissage mellan 12 och 15. Utställningen visas därefter till och med 18 december.

Dela med dig av denna artikel på: