Du är här

2021-11-19 - Friluftsliv

En fritidsbank för hela Örnsköldsvik drar igång 2022

Socialdemokraterna infriar ett vallöfte.

Inför valet 2018 hade Socialdemokraterna som vallöfte att starta upp en fritidsbank i Örnsköldsvik. I ett pressmeddelande skriver de du att genom de satsningar de gjort i sin budget har de kunnat påskynda tillskapandet av en fritidsbank som ger fler barn och unga möjlighet att testa nya sporter och fritidsaktiviteter.
”Det känns skönt att kunna infria vårt vallöfte om en fritidsbank”, säger Eva Sonidsson, ordförande i Kultur- och fritidsnämnden, ”Vi har velat detta länge och äntligen blir det av!”.

Det är nu klart i vilken lokal Fritidsbanken kommer finnas, och nu påbörjas arbetet med att göra i ordning den för att kunna inhysa Fritidsbanken och en mötesplats för ungdomar. Fritidsbanken ska ligga på Lasarettsgatan, och förhoppningen är att den kommer vara igång i mars 2022.

"Att avlagda sport- och friluftsartiklar kan få nytt liv i fritidsbanken är inte bara bra för barn och unga, utan också för miljön. Insamlingen av material är redan igång, inte minst genom ett gott samarbete med Miva och Startpunkten som redan samlat in en hel del till fritidsbanken." står det i pressmeddelandet.
”Jag vill uppmana privatpersoner, företag och andra aktörer att höra av sig om de har något att skänka”, säger Leif Nilsson, platsansvarig på Fritidsbanken, ”Det är viktigt att folk känner att det är hela Örnsköldsviks fritidsbank”.

Dela med dig av denna artikel på: