Du är här

2021-11-30 - Övrig kultur
  • Foto: Kristofer Sandberg
  • Foto: Kristofer Sandberg

Tidsresa med Labero

Sveriges största magiker är tillbaka på scen igen efter ett långt pandemiuppehåll, och innan det blir en ny flytt utomlands ger han sig ut på sverigeturnén Goldfingers. Torsdag 10 februari uppträder Joe Labero i Nolaskolans aula här i Örnsköldsvik.

Joe labero kan blicka tillbaka på en 30 år lång karriär som magiker, från starten 1991 på Berns i Stockholm – med närmare 700 utsålda shower – till turnéer och shower i bland annat Paris, Australien, Moskva, Singapore, Bangkok och Las Vegas.
– Tänk att det är 30 år sedan Berns! Livet går fortare och fortare, man hinner inte med, säger Joe Labero som haft en ofrivillig paus i turnerandet i och med pandemin.
– Jag har kämpat på, jag är positiv i själen och ser möjligheter. Men visst hinner man tänka till under en sådan här tid med pandemin, det är läskigt att det pågått så länge och det är som en skräckfilm att något sånt här kan hända över hela världen.

Pandemin har i och för sig medfört att han haft tid att klura lite på saker han kan ha med i sina shower.
– Samtidigt är jag bäst när jag är i gång i ett projekt. Jag känner mig gladast, lyckligast och skickligast när jag är mitt uppe med en show.

Goldfingers marknadsförs som en avskedsturné hemma i Sverige, för just nu har Joe Labero planer på att flytta utomlands igen.
– Vi har bott i Australien, Thailand, Singapore och Las Vegas, och tanken var att vi skulle vara hemma ett halvår, men nu har det blivit ett och ett halvt år. Jag vill testa ett koncept någonstans och jag har två-tre olika förslag. Tanken är att skapa ett projekt på en plats med fem shower i veckan. Jag gillar Vegas, men jag har två andra spår också. Vi får se vad som trillar in, framtiden får utvisa.

Sverigeturnén vill han göra till ett personligt möte med artisten, estradören och entertainern Joe Labero.
– Det blir favoriter i repris, vilket kanske låter nostalgi men det är viktigt att bevara finliret. Det blir ett möte med gästen från 5 till 95 år, berättar han.

Att Labero återigen väljer att flytta utomlands förklarar han med att han har förmånen att jobba med det han älskar, och att han fortfarande är nyfiken på att testa något nytt.
– Har man som jag möjligheten att få kicken av att få möta en publik så är det ett privilegium. Vi blir alla äldre, åldern kommer vi inte ifrån. Livet är till låns och det är en rätt kort tid vi har här på jorden, så gör vad du vill idag. Du kommer aldrig att ångra det du gjorde, men du ångrar det du inte gjorde.

Dela med dig av denna artikel på: