Du är här

2021-11-17 - Nyheter/Reportage
  • Foto: Privat
  • Foto: Privat

Hallå där...

Ica Supermarket Bjästa som nominerades till Fernando Di Lucas hederspris under dagligvarugalan i Stockholm.

Peter Andersson, butikschef – hur gick det?
– Det gick bra. Av Sveriges alla matbutiker var vi en av tre nominerade, jag tror vi var den enda butiken norr om Hedemora, men det var en annan butik som vann (Stora Coop i Lund). Det är säljare som nominerar och motiverar. 
Priset går till en butik som inspirerar kunderna till hälsosammare livsstil, hur gör ni det?
– Bland annat sponsrar vi många föreningar och både Bjästa fotbollscup i Köpmanholmen och Nätra fjällskogslopp, för ungdomar i alla åldrar. Sedan utmanar vi kunderna att röra på sig, senast genom att gilla ett inlägg och springa eller gå 3,6 mil. Vi satsar också mycket på att ha hälsosamma produkter, jag är nog övertygad om att vi är bäst när det gäller det sortimentet. 
Varför gör ni allt detta?
– Det här har fått fart för kanske två år sedan. Vi har några i personalen som är drivande och det smittar av sig på andra, nu brukar vi alla spela padel tillsammans. Och det är ju så att ungdomsidrotten inte växer, snarare tvärtom. 
Hur var det att vara i nobelbankettens Blå hallen?
– Jättemäktigt, man har ju bara sett det på tv. Det var en overklig känsla, med jättemycket folk från olika branscher. Det var ett bra arrangemang. Vi fick trerätters med oxfilé som huvudrätt och svampsoppa som förrätt.
Vad betyder nomineringen?
– Mycket. Att vi fått bekräftelse på att vi jobbar rätt, att vi gör något bra. Det motiverar oss att fortsätta.

 

Dela med dig av denna artikel på: