Du är här

2021-11-15 - Nyheter/Reportage

Berättande i festivalform

Denna vecka arrangeras årets Poesi- och berättarfestival då en rad arrangörer samlas under gemensam flagg för att bjuda på poesi, berättelser och musik på olika platser i Örnsköldsvik.

Det fullständiga programmet återfinns bland annat på bilda.nu (så även längst ner i artikeln), hemsidan för Studieförbundet Bilda där Håkan Wallgren är verksamhetsutvecklare. 
– Veckan har något för alla, både ren poesi och författarbesök. På många ställen kan du bara välja att lyssna om du inte vill bidra själv, säger Håkan.
Med ”Poesihörnan” på Arkenbiblioteket bjöd redan i lördags exempelvis Birgitha Landfors in att läsa upp egna och lyssna till andras dikter och på Vardagsrummet på torsdag vecka 46 hålls workshop i kreativt skrivande med Kristina Stålnacke från Örnsköldsviks folkhögskola.
– Tidigare år har festivalen varit väldigt uppskattad, samtidigt som vi önskar att fler ska upptäcka den. Därför vill vi jobba med ännu fler aktörer; med större spridning kanske fler upptäcker programmet och väljer att gå på ett arrangemang de annars inte hade.
På onsdag arrangeras också Pecha Kucha, presentationsformatet där deltagare berättar om något till en serie bilder på vardera 20 sekunder. Årets tema är ”Det visste du inte om...”.
– Vi är jättenöjda med uppställningen – kvällen tar upp allt från att handla cirkulärt till en nutidsspaning om politik och en ö-viksflytt från Tyskland. Jättespridda skurar, säger Pia Berggren på House Be. 
Till programpunkterna krävs varken föranmälan eller entréavgift, förutom till fredagens avslutande konsert på Thuleteatern med Carr & Roswall som spelar folkmusik till tonerna av gitarr och nyckelharpa.
 

Dela med dig av denna artikel på: