Du är här

2021-11-17 - Musik
Foto på Rasmus Harnesk Wiklund: Carola Harnesk. Foto på Dee Snider: pressbild

Rasmus anlitar Dee Snider

Ö-vikssonen Rasmus Harnesk Wiklund i samarbete med Twisted Sisters frontman.

Save The Noize, välgörenhetsprojektet som startades av tidigare ö-viksmusikern Rasmus Harnesk Wiklund och Jesper Lindgren för ett år sedan, släpper snart del 2 av låten som skrevs av Erik Modin (Wildness) och Martin Sweet (Crashdiet).
– Det är samma låt i grunden men i en helt ny tappning. Det är färre artister än på förra versionen men vi har större namn som får ta plats, med fokus på den internationella marknaden, berättar Rasmus.

19 artister medverkar på låten och bland dessa kan nämnas Howie Simon (Jeff Scott Soto, Stryper, Alcatrazz), Johnny Gioeli (Hardline, Crush 40), Michael Starr (Steel Panther), Eric Bazilian (The Hooters) och Twisted Sisters frontman Dee Snider.
– Vi har fått upp ögonen på folk för att hjälpa till, och rockfarfar Dee Snider är en som var benägen att hjälpa oss. Hans management svarade snabbt att de ville ställa upp och så har det varit med många artister runt om i världen, det är jättekul att vi fått med så många.

Medverkar gör också gitarristen Kee Marcello (Europe, Easy Actiom m.fl.) och Jimmy Jay, basist i H.E.A.T. Själv är Rasmus, under artistnamnet Corey Duvette, med på körstämmorna.

Rasmus, som nu bor i Västerås, fortsätter med sitt band Veritas och podcasten ”Hårdrock - För Fan!” samtidigt som han arbetar med Save The Noize som startades till förmån för Musikerförbundets krisfond. Dessutom studerar han andra och sista året på Music Business Development på DMG Education.
– Det ligger helt i mitt intresse hur jag vill jobba. Jag driver också ett eget företag inom management och bandbokning. Kanske blir det en flytt till Stockholm när jag är klar med utbildningen, där har jag nog störst möjlighet att jobba med musiken, säger Rasmus.

Save The Noize 2 släpps med tillhörande musikvideo fredag 19 november.

Dela med dig av denna artikel på: