Du är här

2021-11-02 - Friluftsliv
Lena Edblom, som driver Guide Höga Kusten, arrangerar tillsammans med Aktivator en marknadsdag med aktiviteter och järnåldersmiddag på Gene fornby.

Marknad, aktiviteter och järnåldersmiddag

Fredag 5 november öppnar Gene fornby upp för en dag och kväll för hela familjen.

Örnsköldsviks kommun har tillsatt en utredning för att undersöka vad man ska göra med Gene fornby, kanske kommer man fram till en satsning på området eller i värsta fall kanske den gamla uppbyggda fornbyn rivs.

Lena Edblom, som driver Guide Höga Kusten, är en av dem som förstås vill att fornbyn lever vidare och nu har hon tillsammans med Aktivator – som bedriver en rad aktiviteter på Genesmon, bland annat med den förr året nya och omåttligt populära höghöjdsbanan – sett till att arrangera en marknadsdag med järnåldersmiddag.

Fredag 5 november blir det marknad mellan 11.00 och 16.00 med träslöjd, stickat, tovat, smide, skinn, läder, ost och marmelader, syltprodukter, garn och lax. Det blir även kaffeservering med hembakt bröd, kolbullar samt hamburgare. Aktivator har sin höghöjdsbana öppen och erbjuder även en rad andra aktiviteter.

Efter marknaden bjuds det in till järnåldersmiddag, som startar 16.30. Middagen, som består av kams och stekt fläsk med lingon, serveras i Järnkrogen men dessförinnan blir det förrätt i Långhuset. Gästerna kommer att serveras av personal i järnåldersdräkt och middagsdeltagarna kommer också att hamna mitt i ett järnåldersspel, och det är upp till deltagarna hur mycket de själva vill delta. Gästerna delas även in i familjer och dessa kommer att tävla i kämpalekar för att avgöra vilka som utses till järnåldershövdingar.
Allt avslutas med en eldshow och fackeltåg

Middagen behöver förbokas och detta görs hos Guide Höga Kusten på 070-652 52 06.

Dela med dig av denna artikel på: