Du är här

2021-10-28 - Nyheter/Reportage
Med eleverna på Mobackens förskola besöker personalen ofta en närliggande bondgård, inte sällan för att plocka med sig några ägg att baka sockerkaka med. Foto: Mobackens förskola

Öppet hus på Mobacken

På lördag 30 oktober bjuds det bland annat på ponnyridning, tipsslinga och hoppborg när Mobacken i Västerhus firar 30 år som kooperativ förskola.

– Vi vill visa upp vår fina utemiljö och hoppas på bra väder, alla som vill får komma och allt är gratis, säger föräldraföreningens ordförande Hanna Själlin.
Att både hon och rektor Monica Bergström är stolta över verksamheten och det nära samarbetet mellan personal och föräldrar är tydligt.
– Vi har en jättefin förskola som kompletterar kommunens verksamhet utifrån vad familjer söker i dag: Mindre barngrupper, hög personaltäthet och engagerade familjer. Gemenskapen är unik, här får man en insikt i barnens vardag och lär känna andra föräldrar mer än bara i hallen när man hämtar och lämnar, säger Hanna och Monica stämmer in i hyllningen: 
– Föräldragrupperna, som bakgruppen och vaktmästargruppen, gör ett fantastiskt jobb. Sedan jobbar personalen i tvärgrupper, de som exempelvis är väldigt intresserade av musik och teater, eller pyssel och litteratur. Det är viktigt att även personalen ska må bra och får använda sig av det de tycker är roligt.
Monica välkomnar en framtid med fler förskolebarn.
– Nu ser vi ser en ökad inflyttning. Får vi fler kan vi öka aktiviteterna vilket bidrar till en ännu mer levande landsbygd.

Dela med dig av denna artikel på: