Du är här

2021-10-31 - Teater

Premiär för Norrlandsteatern

Norrlandsteatern kör fyra föreställningar på Folkan Teater, 6 och 7 november samt dubbla föreställningar 13 november.

Jag valde livet efter döden. Det är rubriken på Norrlandsteaterns första uppsättning som egentligen skulle haft premiär i mars 2020, just då pandemin satte stopp för det mesta i kulturväg. Nu är det däremot äntligen dags och Norrlandsteatern kör fyra föreställningar på Folkan Teater, 6 och 7 november samt dubbla föreställningar 13 november.

Norrlandsteatern har ambitionen att Örnsköldsvik som kulturkommun ska kunna mäta sig med de större aktörerna i Sverige.
– Kompetensen finns redan här, nu har vi skapat en plattform för den. Precis som vad Norrlandsoperan är för Umeå vill jag att Norrlandsteatern ska vara för Örnsköldsvik, sa ordförande Camilla Westman när vi i december 2019 berättade om den nybildade föreningen.

”Jag valde livet efter döden” är en musikalisk teater baserad på en sann historia – om att vara mamma till barn med funktionsvariationer, och att ta vara på det livet, med kärlek, sorg, livskraft och humor.
För manus, musik och regi står Camilla Westman som också själv spelar huvudrollen. Föreställningen arrangeras i samarbete med Kulturskolan, Medborgarskolan, Teater Västernorrland, Örnsköldsviks Riksteaterförening och Örnsköldsviks kommun.

Dela med dig av denna artikel på: