Juryns motivering: "Med fingertoppskänsla driver hon hållbar svensk gastronomi framåt. Skogens bär, svampar, örter och lokala godsaker gör hennes meny tydligt inspirerad av det moderna nordiska. En bra bit från Stockholms gator hittar vi denna kloka och kunniga kock och vi tipsar därför gärna om att besöka denna norrländska pärla."
Årets Stellabagare: Sara Wennerström, Solhaga Stenugnsbageri, Slöinge Årets Stellabartender: Josefine Thorén, Bar Bruno, Göteborg Årets Stellakock: Linnéa Liljedahl, Linnéa & Peter, Örnsköldsvik Årets Stellakonditor: Frida Antonsson, Ritz konditori, Sölvesborg Årets Stellamedia: Jennie Walldén, frilans Malmö, Årets Stellamentor: Natasha Hodzic Jansson Fredrik på landet, Täby/Stockholm Årets Stellaservice: Sarah Lindstrand Mboge, Schmaltz och Svartengrens Stockholm, Årets Stellasommelier: Emma Höök, Talldungens Gårdshotell, Brösarp, Stellas Hederspris: Christina Möller.