Du är här

2021-10-17 - Övrig kultur
Foto: Åsa Siller

Mamma ljuger

Komikern Jan Bylund och psykologen Mattias Lundberg ger en föreställning i Nolaskolans aula onsdag 20 oktober.

Äter du snö får du mask i magen! Om du badar direkt efter att du har ätit får du kramp! Sitt inte för nära tv:n – du blir blind!
Vi minns alla dessa varningar, som våra mödrar gav oss när vi var små. Men var kommer mammas alla ”goda råd” ifrån? Svaret ges av komikern Jan Bylund och psykologen Mattias Lundberg onsdag 20 oktober i Nolaskolans aula.

Jan Bylund och Mattias Lundberg är tillbaka efter sin publiksuccé ”Den Lyckliga Pessimisten” och nu har de en rad vardagslögner som utgångspunkt för en underhållande upplevelse som får dig att minnas din egen barndom, och kanske även inse att du själv sprider vidare dessa myter till dina barn.
Gäller tresekundersregeln när du tappar något ätbart på marken? Får du problem som äldre ifall du knakar med knogarna som ung? Finns det någon sanning i att du måste magpumpas när du äter snorkråkor?

Jan och Mattias ger dig svaren på dessa gamla frågeställningar, och dessutom får du lära dig att det inte finns någonting som heter växtvärk, att gratis är inte alltid gott och att ditt rum aldrig har sett ut som en svinstia. Oavsett vad din mamma säger.
Pappa får också vara med på ett hörn. Hur kommer det sig att det bara är han som vet hur man bäst packar en bil och alltid är den som grillar köttet medan mamma lagar all annan mat? Ligger det i generna eller är det pappas enda sätt att få lite uppskattning?

Dela med dig av denna artikel på: