Du är här

2021-10-13 - Näringsliv

7an tog årets bild

Håkan Nordströms hockeybild då elever på Själevadskolan mötte sina lärare vann första pris på Gratistidningarnas branschdag 8.

Håkan Nordström, 7ans fotograf, tog hem priset för årets bild på Gratistidningarnas branschdag 8 oktober. Bilden togs när mellanstadieelever på Själevadskolan mötte sina lärare i en prestigefylld hockeymatch.
– När vi gjorde reportaget upptäckte jag att solen stod lågt och att det skapades snygga skuggor på isen så jag kastade mig i bilen för att åka och hämta drönaren för att ta bilden, berättar Håkan.

Juryns motivering lyder: "En originell bild som för tankarna till ett konstverk. Bilden berättar också positivt om en skola med goda relationer mellan lärare och elever. En tekniskt bra bild med en originell vinkling."
– Jag är naturligtvis jätteglad över vinsten, framförallt för 7ans skull. Vi var också nominerade i fyra andra klasser, som en bland de tre bästa i Sverige vilket bevisar att vi gör en bra produkt varje vecka. Att jobba på 7an, med alla fantastiska kollegor, är otroligt inspirerande för mig som fotograf.

Dela med dig av denna artikel på: