Du är här

2021-10-06 - Nyheter/Reportage
På söndag är polis, brandkår, Tidningen 7 och Stefan Holmgren från "Frusna Vägar" på plats.

Familjedag på Vikingavallen

På söndag arrangerar 7an med samarbetspartners en trafiksäkerhetsdag för hela familjen. På Vikingavallen med omnejd sker diverse aktiviteter under rubriken "Vikten av att synas".

Av naturliga skäl blir det på hösten mörkare för varje dag som går. Oktober och november är med relativt få undantag mörka och blöta månader, vilket kan ställa till det för såväl bilförare som för gångtrafikanter. Inte sällan sker olyckor till följd av synbarhet och relativt många sådana tillbud hade förmodligen undvikits tack vare reflexer.
De hör inte bara hemma på mörka landsvägar. I stadstrafik är det ännu viktigare att bära reflex, trots neonskyltar och gatlyktor. 40 procent av alla trafikolyckor där gående är inblandade inträffar nämligen när det är mörkt och de flesta olyckor med gående sker i tättbebyggda områden med gatubelysning.
­– Därför går det inte att underskatta vikten av att synas. Vi hälsar alla välkomna på söndag till Vikingavallen och området kring Circle K och Sibylla. Förhoppningsvis kan det bli en dag som blir årligt återkommande, säger Johannes Jonsson på Tidningen 7.
Polisen och Räddningstjänsten kommer att medverka och så även Assistanskåren med populäre Stefan Holmgren, känd från "Frusna Vägar" i TV3 och av många ansedd som landets gladaste bilbärgare. Även organisationen Motorförarnas Helnykter-hetsförbund (MHF) finns representerat och kommer bland annat ha med sig en så kallad vältebil som demonstrerar vad som händer om du voltar med en bil och hamnar på taket. 
Det tillsammans med ytterligare några aktörer gör förhoppningsvis söndag mellan klockan 13 och 16 till en uppskattad familje-dag för såväl ung som äldre.

Dela med dig av denna artikel på: