Du är här

2021-10-06 - Musik

David Wahlén spelar Allan

”Bittra visor och svart kaffe” på Thuleteatern fredag 8 oktober.

Örnsköldsviks Musiksällskap har av förklarliga skäl inte kunnat repetera tillsammans med orkestern under lång tid och därför är höstens program lite tunnare än normalt, men glädjande nog har den 132-åriga kulturföreningen fått ihop fem arrangemang. Det första är redan avverkat och nu närmast väntar en programpunkt på Thuleteatern fredag 8 oktober.

Musiksällskapets ordförande och dirigent David Wahlén är som bekant även en dragspelare av yppersta klass och under rubriken ”Bittra visor och svart kaffe” bjuder han på sina tolkningar av Allan Edwalls visor, med glimten i ögat om livet och drömmarna.

24/10 ger Musiksällskapets orkester ett varierat program i Örnsköldsviks försam-lingshem, med musik av bland andra Mozart, Galla-Rini och Saint-Saëns. 31/10 bjuds det på Grieg, Händel och Halvorssen i Själevads kyrka, av Maria Wernberg, violin, Henning Fredriksson, cello, och Rune Andersen, piano. Sedan blir det förstås en julkonsert i Pingstkyrkan med den klassiska musikens pärlor, söndag 5 december.

Dela med dig av denna artikel på: