Mat & dryck

Hallå där...

…Anette Andersson, som arbetat på flera restauranger i Örnsköldsvik och som nyligen tog hem silvermedaljen i ”Sveriges bästa kvinnliga sommelier”.

Berätta om tävlingen.

– Sveriges bästa kvinnliga sommelier utses i Lily Bollinger Award som instiftades år 2002 av Bollinger och Arvid Nordquist för att uppmuntra kvinnligt tävlingssommellerie. Namnet hedrar den legendariska champagneänkan Lily Bollinger.

Hur laddade du inför finalen?

– Jag gick in i tävlingen med stor ödmjukhet inför mina medtävlande då det var två oerhört kompetenta sommelierer jag skulle ställas mot. Självklart är en vinst alltid det som eftersträvas i en tävling, men jag får landa i min andra plats med viss stolthet.

Tänker du tävla på den här nivån fler gånger?

– Då det var min första sommeliertävling får jag vara nöjd att nerverna låg på plats när det gällde. Jag hade dessutom kul på scenen och kunde känna mig avslappnad. En stor erfarenhet rikare känner jag mig och vem vet; det kanske inte är sista gången jag ställer mig på en scen. 

Publicerat