Du är här

2021-09-22 - Näringsliv

Ett bottennapp för Örnsköldsvik

Majoriteten av Sveriges kommuner får höjda betyg av företagen i Svenskt Näringslivs stora enkätundersökning om företagsklimatet. Men det gäller tyvärr inte Örnsköldsvik.

Under en följd av år har Örnsköldsviks kommun fått mindre smickrande placeringar i listan från Svenskt Näringsliv gällande det lokala företagsklimatet. Bland landets 190 kommuner sjunker Örnsköldsvik ytterligare tio placeringar från 175 till 185 och har nu endast Dorotea, Överkalix, Hällefors, Nora och Pajala bakom sig.
Av enkätsvaren framgår det att företagarna efterlyser bättre dialog med kommunens företrädare och säger sig vilja ha en bättre förståelse för företagandet.
Enligt undersökningen bygger framgång på tillit mellan parterna. En kommun som vill utvecklas måste lyssna till företagen och ta dem på allvar, samtidigt som näringslivet bjuder till och talar om hur kommunen kan bli bättre.
– Det är högst otillfredsställande att ligga så lågt på listan. Ingen ska tro att vi är nöjda med det resultatet, säger näringslivschefen Fredrik Holmgren till Örnsköldsviks Allehanda.

Dela med dig av denna artikel på: