Du är här

2021-09-22 - Övrig kultur
Andreas Nilsson, Signe Kyrkclown, Niclas Lundin och Håkan Dahlén är några av många som uppträder under Kulturveckan i Själevads kyrka.

Kulturvecka i Själevad

En programpunkt varje kväll från söndag 26 september till lördag 2 oktober i Själevads kyrka.

Kulturnatten i Själevads kyrka har under många år varit ett välbesökt arrangemang första lördagen i oktober. Pandemin medförde att arrangemanget förra hösten hölls digitalt och i år har Kulturnatten blivit en Kulturvecka. För att undvika att många människor trängs i Själevads kyrka under en och samma kväll blir det i år istället en programpunkt varje kväll från söndag 26 september till lördag 2 oktober.

Kulturveckan inleds på söndagen med livliga rytmer och färgrika klanger för slagverk och orgel med elever från Kulturskolan och Lilla Orgelakademin. På måndag leder Anna Risberg en konsert med Stråk för alla och på tisdag blir det poesiafton med öppen scen samt uppträdande av Andreas Nilsson.

Onsdag kväll sjunger Niclas Lundin med vänner för Världens Barn och på torsdag är det dags för Örnsköldsviks Kammarkör under ledning av dirigent Helén Lundquist Dahlén. Psalmsång med jazztoner av Öbacka frijazzensemble och organist Håkan Dahlén blir det på fredag och Kulturveckan avslutas lördag 2 oktober med ett barnkulturkalas där prästen Zandra Zinner och organisten Marie Hörnell får sällskap av Signe Kyrkclown.

 

Dela med dig av denna artikel på: