Du är här

2021-09-11 - Samhälle
  • Elever från El Sistema spelade och sjöng och i ett av tälten stod Miva för att prata sopsortering. Besökare bjöds även på fika och glass samt ansiktsmålning, fiskdamm och tipsslinga som uppskattade aktiviteter. Foto: Örnsköldsviks kommun
  • Foto: Örnsköldsviks kommun
  • Fastighetsvärden Fredrik Hägglund från Övikshem och kassör Monica Sundin från SVS. Foto: Örnsköldsviks kommun

Stort firande på Sörliden och Valla

Sörliden-Valla Samverkansförening och Övikshem bjöd in till gemensam fest – som kan bli årligt återkommande.

Tioårsjubilerande Sörliden-Valla Samverkansförening (SVS) och ett numera 50-årigt Övikshem välkomnade i helgen till gemensamt födelsedagsfirande i dagarna två. På Sörliden och Valhalla bjöds besökare på flera roliga aktiviteter och trots konkurrens från Naturens dag var uppslutningen stor.
– Det blev riktigt bra, vi firade på Sörliden på lördagen och på Valla i söndags. Det var säkert 250 var dag, säger en nöjd Bert Grundström, ordförande i SVS som i samarbete med Övikshem och Örnsköldsviks kommun i tio år verkat för ökad trivsel och gemenskap i de båda boendeområdena.
Något som uppenbarligen uppskattats av hyresgästerna.
– I ett tält fick de svara på frågan vad som är bra där de bor och vad som kan bli bättre. Flera svarade att föreningen var det bästa, vilket är mycket roligt. Nu sammanställer vi alla svar för att utveckla områdena än mer.
Och kanske behöver festsugna inte vänta tio år till nästa gång – helgen, berättar Bert Grundström, blev så pass lyckad att vare sig han eller Övikshem utesluter att den blir årligt återkommande.

Dela med dig av denna artikel på: