Du är här

2021-09-15 - Teater
Foto: John Gripenholm

På scen: Marianne Mörck

Britt-Marie, 63, har just lämnat sitt 40-åriga äktenskap bakom sig och ska starta upp sitt liv på nytt. Hur det går kan man se på Folkan Teater onsdag 22 september.

”Britt-Marie var här” är en kärlekshistoria om en kvinna som väntat ett helt liv på att hennes eget liv ska börja. Det handlar också om små samhällen vid obetydliga vägar där fotboll och pizzerior är det sista som överger människorna.

När Britt-Marie efter avslutat äktenskap ska starta ett nytt liv och söker jobb är det enda hon kan få i Borg – en liten håla som inte har mycket att erbjuda. Det snällaste man kan säga om Borg är att det ligger vid en väg. Här finns inget annat än fotbollen kvar – och Britt-Marie hatar fotboll. Detta är sannerligen inte början på en underbar vänskap.

Marianne Mörck är ensam på scen och gör alla roller i denna varma komedi som bygger på Fredrik Backmans bok med samma namn. Boken har också filmatiserats med Pernilla August i huvudrollen. För regi och dramatisering står Eva Dahlman och för produktionen står Riksteatern. Lokal arrangör är Örnsköldsviks Riksteaterförening.

Dela med dig av denna artikel på: