Du är här

2021-09-07 - Nöje & kultur
Melodifestivalen arrangeras i Örnsköldsvik för femte gången. Foto: Håkan Nordström

Melodifestivalen till Örnsköldsvik

Nästa år är det dags igen när "Andra Chansen" avgörs i Hägglunds Arena.

Det var tre år sedan sist. I tisdags stod det klart att Melodifestivalen återigen – och för femte gången – arrangeras i Örnsköldsvik. Nästa år, den 5 mars, stannar den stora underhållningsmaskinen till i Hägglunds Arena för "Andra Chansen" med Oscar Zia som programledare. Som brukligt är en festivalintensiv vecka att vänta, inte minst för butiker, restauranger och andra näringsidkare.

– Så roligt att än en gång få bjuda in till ett så festligt evenemang som Melodifestivalen, säger kommunstyrelsens ordförande Per Nylén. Örnsköldsviksborna och alla tillresta har uppskattat detta tidigare och jag hoppas och tror att det blir lika uppskattat denna gång. Särskilt som det kommer att ske, om allt utvecklar sig positivt, på något sätt som ett firande av att vi är på väg ut ur pandemin.

– Självklart hoppas vi på succé även denna gång och att det ska skapa möjligheter för restauranger, butiker och andra näringsidkare i Örnsköldsvik, säger Marlene Jonasson Bolstad som är näringslivsutvecklare med fokus på evenemang och stadsutveckling. Och att Melodifestivalen än en gång kommer hit bekräftar också att detta är en etablerad musikstad.

 

Dela med dig av denna artikel på: