Näringsliv

OSTP växer

OSTP köper PCM Technology Oy och utökar sitt produktsortiment och sin produktionsplattform.

OSTP Gruppen, med stor tillverkningsindustri i Örnsköldsvik, är en ledande tillverkare av svetsade rör, rördelar och processutrustning i rostfritt stål, meddelar att de köper upp PCM Technology Oy – en specialist inom tillverkning av pressade kragar och svetsade konor i rostfritt stål.
Genom förvärvet av PCM så kan OSTP stärka sin tillverkningsplattform och vidareutveckla sitt produktutbud till kunderna som en viktig del i den långsiktiga visionen att bli den mest kompletta och ledande leverantören av svetsade rördelar i rostfritt stål.

– Att utöka OSTP Gruppen och kunna tillhandahålla kunderna det mest kompletta och tillförlitliga produkt- och serviceerbjudandet när det gäller svetsade rostfria rördelar är en viktig milstolpe i vår vision, säger Andrea Gatti, CEO och majoritetsägare i OSTP.
– Med det här förvärvet kan vi addera nya produkter till vår produktportfölj som tidigare har saknats i vårt utbud.

– Vi ser det här som en möjlighet att göra saker bättre tillsammans. Båda företagen har många styrkor och det vill vi nyttja på ett effektivt sätt i framtiden. Genom att kombinera PCMs produkter och produktion med OSTPs så kan vi stärka båda sidor och ge mervärde till våra kunder, säger Tommi Väänänen, MD på PCM.

PCM kommer att fortsätta sin verksamhet under eget varumärke, men som en del av OSTP. De kommer att fortsätta sin verka från sin nuvarande lokalisering i Suonenjoki Finland, med nuvarande lokalt ledarskap och personal.
Det finns redan en stark samsyn om de grundläggande principer som styr både OSTP och PCM såsom säkerhet, kvalitet, miljö och hållbarhet – områden som båda företagen håller högt. Dessutom kommer båda företagen att kunna dra nytta av utbyte av teknisk kunskap, sätt att jobba, expertis och marknadstäckning vilket kommer att bli till nytta för kunderna.

 

Publicerat