Du är här

2021-09-06 - Musik
Nordiska Kammarorkestern . Foto: Lia Jacobi

Musikalisk after work

Nordiska Kammarorkestern gästar Örnsköldsvik för två skolkonserter och passar samtidigt på att ge en offentlig after work-konsert torsdag 16 september i Nolaskolans aula.

Prokofievs välkända musikberättelse ”Peter och vargen” ges som skolkonsert både onsdag och torsdag, 15-16 september, i Nolaskolans aula. Därefter samarbetar Nordiska Kammarorkestern med Örnsköldsviks Musiksällskap i en offentlig after work-konsert på torsdagen.

Handplockade orkesterpärlor av Igor Stravinskij, Josef Suk och Miklós Rózsa står på repertoaren och kammarorkesterns orkesterchef Elisabet Ljungar guidar publiken genom programmet. Dirigent för orkestern är Eva Lauenstein.

­– Det är en stor längtan som äntligen förkroppligas i musik. Vi får möta varandra, musiker och publik, och scenens uttryck kan äntligen påverka oss igen. Man kommer inte åt det här viktiga mötet digitalt ­– det är något helt annat att se, känna och uppleva konst på det här sättet, säger David Wahlén, ordförande för Örnsköldsviks Musiksällskap och dirigent för Musiksällskapets orkester, som också har börjat repetera igen tillsammans och ger en konsert 24 oktober.
– Planen är att Musiksällskapet arrangerar fyra konserter i höst och att vi satsar bredare till våren med sju konserter, berättar David.

Dela med dig av denna artikel på: