Du är här

2021-09-03 - Roligt
Smultron & Sång, hinderbana från Bjästas Kalasuthyrning och gratis sockervadd blir det bland annat i Strandparken på söndag.

Jättestort barnpartaj

På grund av pandemin arrangeras ingen traditionell Barnens Dag i år, men barnen går inte lottlösa för det. Nu på söndag 5 september blir det ett rejält barnpartaj i Strandparken.

– Vi har haft partaj i parken även tidigare år i samband med Barnens Dag och det tivoli vi anlitar. När vi nu inte kan ha någon vanlig Barnens Dag har vi försökt mata på rejält med aktiviteter till partajet i parken, och allt är gratis, berättar PG Forslund, ordförande i Örnsköldsviks Barnens Dag Förening.

Partajet pågår mellan 11 och 14 och det blir bland annat underhållning av Smultron & Sång och dansuppvisning av en showdansgrupp från Örnsköldsviks dansstudio under ledning av Laila Estvall. Bjästas Kalasuthyrning kommer med hoppborg och en 40 meter lång hinderbana, dessutom kan man besöka djur från Skogstorpet i Husum – bland annat en väldigt stor kanin.

– Det blir gratis fika och sockervadd till alla barn, och gratis fiskdamm. Vi har också försäljning av varmkorv om man blir hungrig, och försäljning av fika till vuxna.

Under festligheterna kommer Cesam också att ha prisutdelning i sommarens skattjakt.

Alla pengar som föreningen får in går till den viktiga kolloverksamheten, och PG Forslund uppmanar nu alla att bli stödmedlemmar.

– Vi måste på något vis, förutom genom våra fantastiska sponsorer, få in pengar till verksamheten. Därför kommer vi att sälja stödmedlemskap. Vi kunde på grund av pandemin inte arrangera något kollo i sommar men förhoppningsvis kan vi genomföra vårt kollo nästa sommar. Vi brukar ha ett 50-tal barn på Sandudden i Mellansel och det är en väldigt viktig verksamhet, kanske viktigare idag än någonsin tidigare, och vi märker på barnen hur bra de mår på lägret, berättar PG.

– Vi har också mycket annat på gång i föreningen, det är många positiva människor i styrelsen nu. Förhoppningsvis kan vi få till ett traditionellt Barnens Dag-firande med tivoli nästa sommar igen.

Dela med dig av denna artikel på: