Övrigt

Hederstipendium till Victor Hedman

Ishockeyspelaren Victor Hedman har idag mottagit Örnsköldsviks kommuns Hederstipendium för sina idrottsprestationer, sitt goda ambassadörskap och sina förtjänstfulla insatser för hemorten.

Hedersstipendiet, som består av skulpturen ”Stadens nyckel”, framtagen av Erika Kristoffersson Bredberg från Bredbyn, överlämnades av kultur- och fritidsnämndens ordförande Eva Sonidsson i stadshuset Kronan. Stipendiet med diplom delas ut till någon som är en god ambassadör för Örnsköldsvik och vars dokumenterade insatser gagnar Örnsköldsviks kommun inom kultur- och fritidssektorn.

– Det här betyder oerhört mycket, Örnsköldsvik är hemma för mig och det känns kul att på hemmaplan kunna ge inspiration till fler hockeyspelare, säger Victor.

Victor Hedman tilldelas Hedersstipendiet med följande motivering: ”Victor är en mycket god idrottsambassadör för Örnsköldsviks kommun. Han sällar sig till en mycket framgångsrik skara ishockeyspelare fostrade i klubbar i kommunen. Under 2020 vann han Stanley Cup tillsammans med sitt Tampa Bay Lightning. Victor fick dessutom ta emot ”Conn Smythe Trophy” som slutspelets mest värdefulle spelare, en utmärkelse som bara två svenskar fått ta emot tidigare. Victor tilldelas Stadens nyckel för sina fantastiska idrottsprestationer och sitt engagemang för hemstaden, bland annat en mycket uppskattad, årlig hockeyskola med fokus på kamratskap och att ha roligt”.

Publicerat