Näringsliv

Hallå där…

Baran Muradi som startat hemleveransföretaget LiteHelp.

Vad har du hittat på?
– Jag och Ali Sultani (till vänster i bild) satt länge och funderade på vad som saknades i stan, på vad Örnsköldsvik behöver. Det finns företag som levererar hem mat till folk, men inget annat. Så vi har startat ett som erbjuder hemleverans från alla butiker i stan. Det tror vi är något som kan underlätta vardagen.
Hur ska det gå till?
– Det blir inom en radie på max åtta kilometer till butiken, liggande högst fem kilometer från stadskärnan. Vi kommer med varorna till dörren, fast inga större saker som sängar. Vi kan köpa det som kunderna vill ha, som en laddare, ett täcke eller några färgburkar om du renoverar hemma. Vi planerar också för gåvoleverans och får vi koden kan vi hämta upp matkassar. 
Har ni undersökt behovet?
– Nej, men vi tror att det är stort, speciellt nu under pandemin. Den är inte över och många har ingen annan lösning än att åka och handla själv. 
Hur har responsen varit?
– Vi har inte hunnit köra än, men vi har två bilar som är dekorerade med företagsloggan och nu vi är redo. Vi hoppas att folk ska uppskatta och välkomna oss och säga ”det här var precis det vi behövde”. l
 

Publicerat