Du är här

2021-08-18 - Övrig sport

Stortävling med världsmästare i startfältet

Örnsköldsviks MGK arrangerar nu i helgen, 21-22 augusti, en deltävling i City Golf Tour och många av Sveriges bästa spelare är på plats.

City Golf Tour är en nystartad svensk bangolftour, öppen för deltagare från hela världen, som spelas på underlaget Minigolf Open Standard, MOS. Det är alltså äventyrsgolf vi talar om. Namnet kommer sig av att tourens partner och huvudsponsor är City Golf Europe, ö-viksföretaget som byggt de flesta svenska tävlingsanläggningar på detta underlag.

Planen var att genomföra sju deltävlingar i sommar men på grund av pandemirestriktioner fick man ställa i de tre första deltävlingarna, i Askim, Sundsvall och Gullbergsbro. 7-8 augusti kunde första tävlingen genomföras i Haga och nu i helgen, 21-22 augusti, är det alltså dags här i Örnsköldsvik. Därefter väntar tävlingar i Sundbyberg, 28-29 augusti, och Sundsvall, 3-4 september.

Under tävlingen i Haga placerade sig Ove Halén från Örnsköldsviks MGK på 17 plats, med ett snitt på 29,3 över de sju varven, att jämföras med segraren från hemmaklubben, Johan Carlsson, som hade 26,0. Ove Halén lyckades dock få till tävlingens bästa resultat över ett varv, med 24 slag.

Tävlingarna startar klockan 11 på lördag och 9 på söndag.

Dela med dig av denna artikel på: