Näringsliv

Hemvändare Arnmark bygger vidare

Här är nye vd:n för Sidensjö Sparbank och ordförande för Företagarna i Örnsköldsvik.
– Det är härligt att vara hemma igen, säger Göran Arnmark.

/Göran ArnmarkFörr eller senare  ska jag flytta hem. Det finns ganska många Nolskogs som uttryckt något i den stilen, men också ganska många som aldrig lyckats förverkliga det. 
 Men Göran Arnmark är en som hittat tillbaka. 
­– Örnsköldsvik är och kommer alltid att vara hemma. Jag har haft härliga år på andra ställen, men det känns fantastiskt bra att vara tillbaka och lika fantastiskt att få vara delaktig i fortsättningen för Sidensjö Sparbank, säger Göran. 
 En verksamhet han länge varit imponerad av. 
 – Just därför finns det ingen anledning att som ny chef mana till förändringar. Snarare att slå vakt om det som varit så bra och i stället bygga vidare på det. 
Göran Arnmark är ishockeymålvakten som avslutade elitkarriären i Modo Hockey redan som 25-åring. Istället satsade han på en civil karriär och bland flera uppdrag har det ofta handlat om bankverksamhet. Han har varit kontorschef på ett flertal platser i landet och senast var han ställföreträdande regionchef och kontorschef för SEB i Nyköping och Trosa. Han har dessutom hunnit med två och ett halvt år som rådgivare till  
företag och privatpersoner för den schweiziska 
 storbanken UBS med säte i Basel. 
 Men nu har han tagit över rollen efter Thomas Edblad som går i pension och ska göra sitt yttersta för att leda Sidensjö Sparbank vidare i samma anda. I glesbygd försvinner bankkontoren på löpande band, men i Sidensjö är det inget som pekar åt det hållet. 
 Snarare tvärt om. Nästa månad är det invigning efter ny- och utbyggnationer och under överskådlig framtid kommer de 20 anställda i Sidensjö plus Eva i Skorped att finnas tillgängliga på plats.  
­­– Det har vi varit bra på och det ska vi fortsätta med. Tillgängligheten och närheten är det som personifierar den här banken, fortsätter Göran Arnmark som även är relativt färsk ordförande för Företagarna i Örnsköldsvik.  
– Ett positivt bemötande ska leda till att vi främjar entreprenörskap och bidrar till kommunens utveckling. Här krävs det att vi kraftsamlar tillsammans och att vi får samsyn i vad som behöver göras. Det är ett hårt arbete som kräver dialog, förståelse och handlingskraft.  

Namn: Göran Arnmark

Ålder: 55 år. 
Familj:  
Gift med Camilla. Sönerna Joakim, 30, och Mattias, 28. 
 Bor:  I fritidshuset på Långroudden och i lägenhet i centrala Örnsköldsvik. 
 Aktuell: Sedan i en tid tillbaka chef för Sidensjö Sparbank och ordförande för Företagarna i Örnsköldsvik.

Publicerat