Musik

Swing med fullt blås

De sju medlemmarna i Stockholm Swing All Stars anses vara de bästa inom sitt område i Sverige. Vill du veta hur de låter så lirar de i logkyrkan på Dekarsögården söndag 29 augusti.

Stockholm Swing All Stars bildades 2002 med tanken att sätta ihop ett band med de bästa jazz- och swing-musikerna i Stockholm – en idé som visade sig funka alldeles förträffligt.
När Perdido Jazz & Blues firade 50 år hösten 2014 var det Stockholm Swing All Stars som stod för musiken, och tanken var att de skulle spela på Bruksgården i mars 2020, men pandemin satte stopp. Nu kommer de istället till Perdidos traditionella Sensommarjazz på Dekarsön.
Daniel Tilling, piano, Göran Lind, kontrabas, och trummisen Mattias Puttonen utgör en rytmsektion som går utöver det mesta i dagens jazz-Sverige. Men i ett swingband är det förstås blåsarna som står i främsta ledet. Där återfinns saxofonisterna Klas Lindquist och Fredrik Lindborg, trumpetaren Karl Olandersson och trombonisten Dicken Hedrenius. Räkna med swing med fullt blås.

 

 

Publicerat