Du är här

2021-07-26 - Nyheter/Reportage
  • Rosa Himmel, Ulvö Cooler och Skogsglänta. Foto: Håkan Nordström
  • Bella Porcile. Foto: Håkan Nordström

Sommardrinkar med smak av skog

Bella Porcile, barchef på Ulvö hotell, har skapat tre härliga drinkar för 7ans läsare.

Bella Porcile, uppväxt i Kalmar med Stockholm som nuvarande bas, gör i sommar sin tredje säsong som barchef på Ulvö hotell.
– Ulvön är magisk, jag längar alltid hit. Här finns många favoritväxter, som älgört som doftar så gott och den chockrosa, vackra rallarrosen. När den har små skott brukar jag steka dem som sparris. 
När det kommer till mat och drinkar har Bella specialiserat sig på att ha naturen som skafferi. Långkokade tallkottar eller torkade lingon i ugn kan exempelvis bli till smaskiga snacks. För intresserade håller hon även kurser om hur och när blommor, växter och bär ska plockas och förädlas till drinken. Exklusivt för 7an har hon till detta nummer komponerat tre sommardrinkar där delar av recepten återfinns i just skogen. Mer inspiration hittar du på hennes instagram @mixedbybella!

Skogsglänta
• 3 cl O.P. Anderson Björk
• 2 cl Chartreuse Grön
• 3 cl citronjuice
• 2,5 cl mynta & harsyra-sockerlag
Plocka mycket harsyra. Mixa 1 dl harsyra och mynta tillsammans med avsvalnad sockerlag i mixer. Låt stå och dra någon timme, sila sedan av. Häll alla ingredienser i en shaker och fyll upp med is. Skaka hårt ca 10 sek. Sila upp i glas och pynta med harsyra.

Rosa Himmel
• 5 cl Hernö gin Pink
• 3 cl citronjuice
• 2 cl rabarbersockerlag
• 1 äggvita
• 2-4 jordgubbar
• En näve vresrosor-blad
Muddla jordgubbar och vresrosor i en shaker, häll i resterande ingredienser med äggvitan först. Skaka hårt ca 10 sekunder utan is, sedan igen med mycket is. Sila upp i glas med is. Toppa med nyponrosmaräng och rosblad.Maräng i sifon (2 patroner): 3-4 äggvitor, 30 cl sockerlag, 1 krm citronsyra. Eller vispa ihop en maräng på vanligt vis!

Ulvö Cooler (alkoholfri)
• 5 cl flädersockerlag
• 5 cl citronjuice
• tonic• gurka
• mynta
Fyll upp glas med is och gurka, häll på fläder, citron och toppa med tonic. Pynta med mynta och citron.

Psst!
Sockerlag är hälften vatten, hälften socker. Värm upp så att sockret smälter. Går annars bra att använda koncentrerad saft (rabarber eller fläder). Och har du ingen shaker, använd en termos eller glasburk!

Dela med dig av denna artikel på: