Friluftsliv

Paddlingsfestival i Åviken

I Åviken Fly Camp blir det paddlingsfestival i sensommar.Närmare bestämt den 28 augusti.

Det är Örnsköldsviks kommun, Friluftfrämjandet, kanotklubbarna i Moälven och Vårby samt Åviken Fly Camp som står bakom arrangemanget.

­– Eftersom det är premiär är vi osäkra på hur många vi lockar. Men jag hoppas och tror på ett hundratal, säger friluftskonsulenten Mikael Westman.

Enligt planerna blir det en fullmatad dag mellan klockan 11 och 15. I programmet finns möjligheter att prova olika kajaker och kanoter, få tips och råd om allt mellan him-mel och jord, testa drakbåtar och mycket mer.

– Alla nyfikna är välkomna oavsett om man är paddlare eller inte. Vi hoppas dock att det är ganska många havspaddlare som tar tillfället i akt och tar en tur via havet till fina och skyddade Åviken, säger Göran Petersson, Moälvens Kanotklubb.

Går planerna i lås blir det även en flyguppvisning och för mer rutinerade paddlare avslutas dagen med en gemensam tur till Järvön med övernattning.

– Det kan bli en riktig höjdardag som sedan blir årligt återkommande. Nu hoppas vi på en lyckad premiär, säger Mikael Westman. 

 

 

Publicerat