Du är här

2021-07-13 - Modo Hockey

"Det ska bli vi mot resten"

Sportchefen Henrik Gradins önskedröm är att alla i Örnsköldsvik, på ett eller annat sätt, är engagerade i Modo Hockey. – Det ska bli vi mot resten, säger han.

Hans uppdrag och vilja är att, tillsammans med ett flertal nyckelpersoner, göra Modo till ett lag i landets högsta ishockey-serie. För det krävs pengar, tålamod, träningsvilja, attityd, talang samt en hel del tur. Det är inget quick-fix och det är Henrik Gradin väl medveten om.

Han började sin roll som sportchef i Modo Hockey den 1 maj och kontraktet löper för de tre kommande säsongerna. De senaste fem åren har han arbetat som scout för NHL-organisationen Colorado Avalanche och nu vill han inget hellre än att Modo ska bli en stabil förening med dam- respektive herrlaget i högsta serien.

– Jag vet vad det betyder för alla våra supportrar, partners och hela stan. Det är en självklar målsättning och jag ska göra allt vad jag kan för att vi så småningom ska ta oss dit, säger Henrik.

Men vägen kommer inte vara enkel.

– Skulle vi åka på fem raka förluster och vi ligger nia så kommer det blåsa om oss också. Vi kom in relativt sent i det här, men det vi kommer att hinna med är att sätta attityder och hur vi ska hjälpa varandra och att ingen är större än klubben. Sedan kommer det ta ett par år innan vi kan sätta prägel på mer.

Ett önskescenario är enligt Henrik att göra en riktigt bra säsong och kanske slås ut i semifinal av dem som går upp. Sedan behålla stommen i truppen och kunna bygga vidare på den för att år två eller tre ta steget upp med ett moget lag.

– Då har vi lyckats bygga det lag med den grund vi behöver. l

Dela med dig av denna artikel på: