Du är här

2021-07-24 - Musik
Tommy Nilsson, Loreen, Thomas Di Leva, Chris Kläfford, Pandora och Mustasch är artister som besöker Örnsköldsvik i höst.

Massor av musik

Äntligen kan vi börja se fram emot livemusik igen, och för arrangörerna Karlsson & Norberg väntar en späckad höst och inledning på 2022.

Pandemin har slagit hårt mot kultursektorn och för arrangörer av konserter har det i princip varit näringsförbud sedan mars förra året, något som Karlsson & Norberg kan skriva under på.
– Precis innan pandemin hade vi en turné med Rockfest on Tour på tio arrangemang under fem helger. Det hade vi med oss när vi gick in i pandemin och det var väldigt viktigt. Sedan har vi fått kulturstöd och kunnat permittera oss en stund, vi fick också ställa om och ta på oss lite konsultjobb som vi normalt inte gör, berättar Per Karlsson.
– Vi fick tänka lite utanför boxen, och så har vi förstås suttit och planerat framåt, fortsätter Thomas Norberg.

Nu börjar vi se resultatet av allt planerande och redan 18 augusti drar man igång konceptet ”dinnershow” igen, som man hann med att genomföra vid två tillfällen förra hösten med Lars Ekengren Band och Umeås countryband Halm.
– Vi kände att vi ville ha någonting så snabbt som möjligt när publikrestriktionerna lättades upp och när vi fick möjligheten att boka Loreen så tackade vi förstås inte nej, säger Thomas.

Loreen uppträder på Bruksgården 28 augusti och man har satt en publikbegränsning på 150 personer utifrån de regler som nu gäller.
– Tanken är att det ska vara lite exklusivt när vi kör dinnershow. Det är max fyra vid varje bord och det gäller att vara på tårna för att få tag på biljetter.

Förutom ett antal dinnershows på Bruksgården arrangerar Karlsson & Norberg också flera turnéer runt om i landet. Exempelvis Rockfest, Back to the 90's, Chris Kläfford och skotska rockbandet Nazareth, som i början av nästa år kör en stor Europa-turné där Karlsson & Norberg arrangerar fem av de sex spelningarna på svensk mark. Här i Örnsköldsvik blir lokala Perfect Plan förband.

– Vi har inga begränsningar geografiskt, vi kör där det känns rätt, berättar Thomas, och Per hakar på och säger att publiken börjar vakna till nu när pandemin tycks gå mot ett efterlängtat slut.
– Vi märker att folk har en helt annan inställning till musiken nu, och de senaste veckorna har det lossnat med biljettförsäljningen för det vi arrangerar i höst och nästa år.

Kommande arrangemang av Karlsson & Norberg

 • 28 augusti Loreen Dinnershow, Bruksgården
 • 8 oktober Chris Kläfford, Nolaskolans aula (även i Gävle, Sundsvall, Umeå, Östersund, Västerås, Norrköping, Jönköping och Uppsala)
 • 15 oktober Back to the 90:s med Basic Element, Pandora, Miio, Günther och DJ Niva, Fjällräven Center (även i Falun, Hudiksvall och Östersund)
 • 29 oktober Örnsköldsvik Rockfest med Mustasch, The Unguided, Corroded, Kill The Kong, Knogjärn och Days of Jupiter, Bruksgården (även i Umeå, Västerås, Östersund och Örebro)
 • 5-6 november Tommy Nilsson Dinnershow, Bruksgården
 • 12 november LBSB, Bruksgården (även i Västerås)
 • 19-20 november Thomas Di Leva tolkar David Bowie, Dinnershow på Bruksgården
 • 27 november Emil Assergård Dinnershow, Bruksgården
 • 11-12 december Örnsköldsvik Torgfest (artister presenteras senare)
 • 26 februari 2022 Nazareth och Perfect Plan, Bruksgården (även i Östersund, Örebro, Norrköping, Falun)
 • 29 april 2022 Arenakalaset med Jill Johnson, Stiftelsen, Petra Marklund, Hoffmaestro och Kaliffa, Fjällräven Center (även i Sandviken, Lidköping och Västerås)
Dela med dig av denna artikel på: