Du är här

2021-06-18 - Skola & utbildning

Elev tilldelades Bygmastipendiet

Förra veckan delades Bygmastipendiet ut till en elev på bygg-och anläggningsprogrammet på Örnsköldsviks gymnasium i Örnsköldsvik. Den lycklige stipendiaten var Marcus Mellin.

Under fredagen förra veckan fick eleven Marcus Mellin på Örnsköldsviks gymnasium motta Bygmastipendiet för sitt engagemang och sitt driv under studietiden. Magnus Häggström, platschef på Bygma i Örnsköldsvik och Marie Edin, rektor på Örnsköldsviks gymnasium hade äran att vara med på utdelningen.
– Marcus är ambitiös och har visat ett gediget intresse för sitt val av yrke. Han är målmedveten och har en vision inför sin framtid samtidigt som han alltid är glad hjälpsam och har en förmåga att visa medkänsla för andra. Hans positiva inställning bidrar till ett glatt klimat i klassrummet. Marcus har även varit mycket omtyckt av sina arbetskamrater på sin APL-plats och vi önskar honom all lycka framöver, säger Magnus Häggström
Bygma instiftade stipendiet för åtta år sedan i syfte att inspirera fler till att satsa på en utbildning och karriär inom byggbranschen och skänka yrkesstolthet till ungdomar på väg ut i arbetslivet.
För att vinna stipendiet ska eleverna antingen ha gjort en skolprestation utöver det vanliga, lyckats vända en nedåtgående spiral eller med ambition och stolthet ha byggt någonting som är anmärkningsvärt.
Om Bygmastipendiet:
Bygmastipendiet delas ut till sistaårselever som gjort något bra på Bygg- och anläggningsprogrammet vid ett urval av landets gymnasieskolor. Bygma fördelar 10 000 kr per skola i slutet av varje läsår.

Dela med dig av denna artikel på: