Du är här

2021-06-18 - Utställning
Zandra Jungell, Elin Nerpin, Alicia Wennstig och Christina Josefsson ställer ut i Museiparken, som museets personal nyligen namngett området utanför museet till. Foto Håkan Nordström

Bildspråk från Angermannaland

Angermannaland är det gamla namnet på Ångermanland, och även den gemensamma utgångspunkten och inspirationskällan för fyra fotografer som i sommar ställer ut i parken utanför museet.

– Vi fick veta det ganska sent så det är inga nya fotoprojekt, men vi kan i alla fall visa upp vilka vi är och vad vi gör, säger Elin Nerpin.
– Vi har alla anknytning till Ånger-manland och det är häftigt att vi använder oss av samma område som inspiration men att det blir så olika uttryck, fortsätter Zandra Jungell.

De fyra fotograferna poängterar att det inte är en utställning om Ånger-manland, men att deras skilda bildspråk kommer från just den här platsen. Var och en visar upp fyra fotografier i storformat, printade på aluminium vilket ger bilderna en ny dimension.
– Bilderna är karaktäristiska för oss, och det är jättetrevligt att vi får visa upp dem här. Det kommer mycket folk till Höga Kusten på sommaren och nu får de en chans att se det här, säger Christina Josefsson.

Utställningen har vernissage nu på lördag, samtidigt som utställningen med Per Elof Nilsson Ricklund öppnar i museet, och den pågår hela sommaren till och med 25 september. l

Dela med dig av denna artikel på: