Du är här

2021-06-17 - Musik
Foto: Håkan Nordström

Dags för solodebut

Imorgon fredag släpper Kent Hilli soloalbumet ”The Rumble” – samtidigt studerar han till samtalsterapeut. Han vill hjälpa andra som drabbats av liknande problematik som han själv hamnade i för tre år sedan.

Som vi berättat om tidigare har Kent Hilli, sångare och låtskrivare i Perfect Plan, spelat in sin solodebut – och nu är det alltså dags för release.
– Det känns fantastiskt! Recensionerna har börjat trilla in och de innehåller extrema superlativ, berättar Kent.

Exempelvis har japanska onlinemagasinet Burrn! gett ”The Rumble” 9/10 i betyg och från Classic Rock Magazine blev det 8/10.
– Jag har fått in ett dussintal recensioner och betygen är riktigt höga. Min målsättning med att göra en platta – och det är samma sak med Perfect Plan – är att göra den som en jukebox, en playlist. Den ska hålla hela vägen, inte innehålla några fillers. Det är stor variation på låtarna och det är svårt att släppa singlar som representerar hela plattan.
Singlarna ”Don’t Say It’s Forever” och ”I Can’t Wait” finns redan ute och de har tillsammans över 100 000 spelningar på Youtube.

Kent berättar att soloplattan var en sådan sak som han ville få ur sig, och plötsligt hörde skivbolaget Frontiers, där Perfect Plan ligger, av sig och frågade om han kunde tänka sig att göra ett soloalbum.
– Det var nu eller aldrig. Det här var en alltför bra chans att tacka nej till, då man inte blir yngre ­– jag är ju 54 bast. Sångrösten har en form av bäst före-datum också. Rock-sången med de extrema nivåerna kräver mycket, men det finns de som håller långt över 60 år så jag hoppas kunna hålla på länge. Samtidigt var jag i ett läge där jag hade chansen att göra det här, berättar Kent som helt enkelt blev tvungen att byta spår i livet.

Efter 24 år på SAS och sedan 4 år som utesäljare på Schenker, ofta med ansvar att dra in mångmiljonkontrakt, satsar Kent nu på musiken – samtidigt som han utbildar sig till samtalsterapeut.
– Jag vill jobba med personer som har ångestproblematik, utmattning och depression. Det är många som lider av psykisk ohälsa på olika sätt.

Kent vet vad han talar om, han kraschade själv ordentligt för tre år sedan.
– Kroppen sa ifrån, hjärnan la av totalt. Jag gick från att kunna springa en mil på 50 minuter till att inte kunna gå fem minuter utan att vila. Jag glömde bort namnen på mina kollegor, kunde inte ta in vad som stod i mejl. Jag fick panik, trodde att jag hade fått en hjärnblödning.

Det tog närmare ett år innan Kent kom tillbaka och försökte jobba heltid igen.
– Nu efter tre år börjar det kännas hyfsat. Samtidigt lever jag i en annan situation, jag har eget, är inte anställd och kan styra min tid bättre. Jag satsar på musiken men jag har alltid velat ha något annat vid sidan om. Jag har varit väldigt öppen med de problem jag fick. Vi är sårbara, bräckliga, vi är av kött och blod och vi kan inte köra över oss själva. Nu vill jag hjälpa andra som hamnat i liknande situation som jag gjorde.

Förutom solokontraktet, och skivkontraktet med Perfect Plan, har Kent ytterligare tre påskrivna kontrakt med Frontiers – men de får han inte prata om än.
– Det rör sig om två projekt och ett band, så mycket kan jag säga.

Det finns förstås också en tanke på att komma ut och spela igen, och då ligger prioriteten på Perfect Plan.
– Vi har kunnat börja träffas och när alla i bandet fått sina vaccinationsdoser kan vi börja repa, det har vi inte gjort sedan september då vi hann spela in en live-dvd. Man får abstinens av att inte kunna spela på så lång tid. Vi håller på med en tredje platta och tanken är att kunna leverera något under andra halvåret av 2022. Men just nu längtar jag efter att soloplattan ska komma ut så att jag får höra vad alla tycker om den.

– Samtidigt är det roligt att Anders Rönnblom släpper sin solodebut samma dag. Vi har mycket gemensamt och han har blivit en mycket god vän, kanske sitter vi tillsammans och firar att vi gör solodebut. l

Dela med dig av denna artikel på: