Du är här

2021-06-03 - Näringsliv
  • Ljuslampett Lyckoklöver, lamp Gro och beslag Kardon, Vädd och Kvanne
  • Laptopstöd Atlas, skulptur Natten och förvaring Frame
  • Vägghylla Hyllad, väggkruka Blickfång och ljushållare Lux Eterna

9x Ny design

Under åtta månader har utvalda talanger från High Coast Creative tagit en design från idé till prototyp och vidare till färdig produkt, tillverkad lokalt i programmet eXpression design. Resultatet blev en variation av dekorativa och funktionella designprodukter, var och en unik i sitt slag.

LYCKOKLÖVER
Design: Angelica Timander Tillverkare: ÖSAB, MPS, CP-Lack
Angelica hämtar sin inspiration från naturen och fantasin i sagornas värld. Ljuslampetten "Lyckoklöver" i plåt är tänkt att påminna om barndomens somrar, en symbol för lycka coh kärleken till livet.

GRO
Design: Molly Åkerstedt Tillverkare: CP Lack
Mollys formspråk är inspirerat av natur och hållbarhet. Takarmaturen "Gro" tillverkas för hand i stål vilket gör varje enhet unik. Vajerupphängningen ger en känsla av att lampan svävar fritt i rummet.

KARDON, VÄDD OCH KVANNE
Design: Nina Tenskog Tillverkare: WST Vislanda, NAVAB, CS Teknik
Nina inspireras av jord och växtlighet. "Kardon", "Vädd" och "Kvanne" är beslag i rostfritt stål för planterings- coh odlingslådor, rabattlister coh trädgårdsgångar. Dekorationer som bygger funktion och rumslighet.

ATLAS
Design: Christina Josefsson Tillverkare: Edvardssons i Bredbyn AB
Christina inspireras av naturen och de fyra årstiderna. "Atlas" är ett justerbart laptotpstödi björkplywood som lyfter digitala enheter i ögonhöjd för bättre ergonomi. Ställbar och ihopfällbar.

NATTEN
Design: Zandra Jungell Tillverkare: Ågrenshuset
Zandra lockas av teman som nostalgi, drömmar, ljus och mörker. Skulpturen "Natten" är framtagen i lagrad akrylglas med tryck coh LED-belysning. En hyllning till stjärnorna som lyser upp himlavalvet under vinterhalvåret.

FRAME
Design: Lillemor Holmgren Tlllverkare: AH Träprodukter
Lillemor utforskar gärna olika materiali sitt kreativa skapande. "Frame" är en nutida pigtittare tillverkad i ask som skapar ordning och ger glasögonen och accessoarerna en central plats.

HYLLAD
Design: Anna-Karin Rask Nygren Tillverkare: BTB Snickerier AB
Anna-Karin brinner för bruksgods och ett enkelt och ärligt formspråk. Hyllan "Hyllad" i furu ger plats åt favoriterna som förtjänar att visas upp, i husets alla rum. Obehandlad för valfrihet i ytbehandling.

BLICKFÅNG
Design: Jessica Persson Tillverkare: Hamek Verkstad AB i Nyland
Jessica låter sin kreativitet blomma ut i olika former. Väggkrukan "Blickfång"i cortenstål har flera funktioner och kan rymma en kruka, ljusstake eller vas, såväl inne som ute.

LUX ETERNA
Design: Sigbritt Mann Tillverkare: Sanco
Källan till Sigbritts idévärld är fascinationen för den tredimensionella formen. "Lux Eterna" är en ljushållare som ger nytt liv till vackra flaskor och vaser. Finns i koppar, mässing, svartbränt järn och blankt stål.

Dela med dig av denna artikel på: