Näringsliv

9x Ny design

Under åtta månader har utvalda talanger från High Coast Creative tagit en design från idé till prototyp och vidare till färdig produkt, tillverkad lokalt i programmet eXpression design. Resultatet blev en variation av dekorativa och funktionella designprodukter, var och en unik i sitt slag.

LYCKOKLÖVER
Design: Angelica Timander Tillverkare: ÖSAB, MPS, CP-Lack
Angelica hämtar sin inspiration från naturen och fantasin i sagornas värld. Ljuslampetten "Lyckoklöver" i plåt är tänkt att påminna om barndomens somrar, en symbol för lycka coh kärleken till livet.

GRO
Design: Molly Åkerstedt Tillverkare: CP Lack
Mollys formspråk är inspirerat av natur och hållbarhet. Takarmaturen "Gro" tillverkas för hand i stål vilket gör varje enhet unik. Vajerupphängningen ger en känsla av att lampan svävar fritt i rummet.

KARDON, VÄDD OCH KVANNE
Design: Nina Tenskog Tillverkare: WST Vislanda, NAVAB, CS Teknik
Nina inspireras av jord och växtlighet. "Kardon", "Vädd" och "Kvanne" är beslag i rostfritt stål för planterings- coh odlingslådor, rabattlister coh trädgårdsgångar. Dekorationer som bygger funktion och rumslighet.

ATLAS
Design: Christina Josefsson Tillverkare: Edvardssons i Bredbyn AB
Christina inspireras av naturen och de fyra årstiderna. "Atlas" är ett justerbart laptotpstödi björkplywood som lyfter digitala enheter i ögonhöjd för bättre ergonomi. Ställbar och ihopfällbar.

NATTEN
Design: Zandra Jungell Tillverkare: Ågrenshuset
Zandra lockas av teman som nostalgi, drömmar, ljus och mörker. Skulpturen "Natten" är framtagen i lagrad akrylglas med tryck coh LED-belysning. En hyllning till stjärnorna som lyser upp himlavalvet under vinterhalvåret.

FRAME
Design: Lillemor Holmgren Tlllverkare: AH Träprodukter
Lillemor utforskar gärna olika materiali sitt kreativa skapande. "Frame" är en nutida pigtittare tillverkad i ask som skapar ordning och ger glasögonen och accessoarerna en central plats.

HYLLAD
Design: Anna-Karin Rask Nygren Tillverkare: BTB Snickerier AB
Anna-Karin brinner för bruksgods och ett enkelt och ärligt formspråk. Hyllan "Hyllad" i furu ger plats åt favoriterna som förtjänar att visas upp, i husets alla rum. Obehandlad för valfrihet i ytbehandling.

BLICKFÅNG
Design: Jessica Persson Tillverkare: Hamek Verkstad AB i Nyland
Jessica låter sin kreativitet blomma ut i olika former. Väggkrukan "Blickfång"i cortenstål har flera funktioner och kan rymma en kruka, ljusstake eller vas, såväl inne som ute.

LUX ETERNA
Design: Sigbritt Mann Tillverkare: Sanco
Källan till Sigbritts idévärld är fascinationen för den tredimensionella formen. "Lux Eterna" är en ljushållare som ger nytt liv till vackra flaskor och vaser. Finns i koppar, mässing, svartbränt järn och blankt stål.

Publicerat