Samhälle

Över 100 000 till Kvinnojouren

Monica Torstensdotters och Joakim Norenius insamling respektive auktion genererade en stor summa till Kvinnojouren i Örnsköldsvik.
– Man blir förstummad och ödmjuk, säger ordföranden Marianne Qvarfordt.

105 152 kronor. När Monica Torstensdotter, som de senaste veckorna samlat in pengar till Kvinnojouren i Örnsköldsvik, lämnar över den symboliska checken med slutsumman spricker ordförande Marianne Qvarfordt upp i ett stort, förvånat leende. 
– Det känns som att jag börjar gråta, säger Marianne som tillsammans med Marie Lindgren och Gillian Johansson samlats utanför kontoret på Vegagatan i centrala Örnsköldsvik för att ta del av resultatet.  
– Man blir förstummad och ödmjuk, fortsätter hon. Det här är pengar som innebär att allt flyter på för samtal och hjälp och för kvinnor och barn som tvingats byta miljö och behöver en ny start. Det kan också gå till presentkort och vi har pratat om att ordna ett lekrum i den skyddade lägenheten. 
Monica, som med sin ideella förening Från hjärta till hjärta initierat och genomfört insamlingen, är minst lika glad över det stora engagemang som både privatpersoner och företag i Örnsköldsvik visat genom att swisha och bidra med priser att lotta ut till de som skänkt pengar.
– Det här känns jättekul, det är så häftigt att se vad man kan göra till-sammans, säger hon.

Som 7an också berättat har Joakim Norenius auktionerat ut en heldag med sig själv som fotograf till förmån för Kvinnojouren. Den avslutades i helgen.
– Summan blev 11 100 kronor och budades hem av Nordemans Jern. Jag är jättestolt och supernöjd, det känns bra att bidra med en slant till Kvinnojourens arbete och att budskapet gått fram – hur illa verkligheten är, att vi pratar om det och att vi ska vara måna om kvinnorna. Jag har sett så många som spridit vidare artiklar och på så sätt tagit ansvar. Det känns som att hela Örnsköldsvik verkligen lyssnat och gjort skillnad, säger Joakim Norenius.

Länkar
Publicerat