Du är här

2021-05-15 - Nyheter/Reportage
Foto: Håkan Nordström

Björkplantagen med 100 lägenheter

Byggprojekten i Örnsköldsvik avlöser varandra och här kommer ytterligare ett: Björkplantagen i Järved.

Det handlar om mark på 1,6 hektar ovanför Järveds strand. Ett av kommunen prioriterat område för bostadsbygge med detaljplan från 2007. Men det är först nu det ser ut att bli verklighet och bakom planerna står alltså förre elithockeyspelaren Magnus Gästrin, numera ingenjör och gruppchef på byggprojektföretaget WSP.
– Jag har strävat efter att få sätta det här i verket under lång tid. Därför är jag glad över att det nu är klart med ett mark-anvisningsavtal, säger Magnus som för intresserade räknar med att ha prospekt klara före sommarsemestern.

Bostadsrätterna på Björkplantagen innefattar sex huskroppar med två-, tre- och fyrarumslägenheter med väl tilltagna balkonger. Det stora området innebär att husen kommer att stå med ganska betydande avstånd till varandra, vilket bör innebära relativt god utsikt. Enligt detaljplanen ska bostadsområdet dessutom inte nämnvärt störa närboende.
– En noggrann målgruppsanalys kring bland annat befolkningsutveckling, attraktivitet, idrott, skolor, matbutik och äldreboende är genomförd. Den har lagt grunden till att jag vågar ta mig an ett projekt av det här slaget, säger Magnus.

Siktet är inställt på att första etappen med 35 lägenheter ska stå färdigt under sista kvartalet 2023, men Magnus Gästrin ser gärna att det går fortare.
– Ja, jag hoppas på det. Det beror naturligtvis på hur stort intresset är och hur bra det går med försäljningen. 

 

Dela med dig av denna artikel på: