Du är här

2021-05-07 - Modo Hockey

Värvar tre juniorer till damtruppen

Modo Hockey meddelar att tre juniorer på damsidan skriver seniorkontrakt med klubben.
– Väldigt roligt att skriva kontrakt med dessa tre, ser fram emot att få fortsätta utveckla dem i vår miljö, säger damlagets huvudtränare Björn Edlund på klubbens hemsida.

De tre spelare det handlar om är backen Ebba Tjärnford och forwards Julia Perjus och Tea Lökke – Nyberg. Björn Edlund säger att alla tre spelare går eller har gått via NIU (Nationell idrottsutbildning) och att det känns kul att kunna knyta upp dem på seniorkontrakt. 

Edlund beskriver de tre tjejerna såhär på Modos hemsida:
– Ebba går ut hockeygymnasiet nu och vi har skrivit en förlängning över den kommande säsongen. Hon har bra spelsinne med ett grymt skott och bra teknik, ska bli spännande att följa hennes utveckling den kommande säsongen.
– Julia börjar sitt andra år på hockeygymnasiet till hösten och har redan visat framfötterna och vill vara med om att slåss om en plats i seniorlaget. Hon är stark med pucken och duktig på att se spelet och lösa svåra situationer som uppstår.
– Tea påbörjar sitt sista år på hockeygym, hon visade redan under föregående säsongen att hon är beredd att jobba hårt för att fortsätta utvecklas och tampas om plats i laget. Hon är väldigt ambitiös och träningsvillig samt skridskostark vilket gör att hon går en spännande framtid till mötes.

Ebbas respektive Teas kontrakt gäller för den kommande säsongen medan Julias kontrakt sträcker sig över de två kommande säsongerna.

 

Dela med dig av denna artikel på: