Du är här

2021-05-04 - Film-TV-Radio
Bild: SR P4

Sidensjö i final i eftermiddag

I eftermiddag avgörs den regionala finalen i Vi i femman. Då kommer Sidensjökolan 5 möta Mimerskolan 5:3 och tävla om titeln som lokala mästare i Vi i femman och därmed även få chansen att tävla i Riksfinalen.

I årets upplaga har vi haft tre klasser från Örnsköldsviks kommun som deltagit i kvartsfinalerna: Banafjälskolan 5 i Arnäsvall, Sundskolan 5A i Örnsköldsvik och Sidensjöskolan 5 i Sidensjö. Banafjälskolan blev besegrade av Mimerskolan 5:3 och gick därmed inte vidare till semifinal, men Sundskolan och Sidensjö vann mot Mimerskolan 5:1 respektive Sidsjö Fristående Grundskola 5 Vintergatan. Sundskolan och Sidensjö mötte sedan varandra i den första semifinalen där Sidensjö gick som vinnare, medan Mimerskolan 5:3 vann mot Gerestaskolan 5 i den andra semifinalen. Därmed blev det klart vilka två lag som möter varandra i finalen.

Nu är det då dags för de två klasserna att mötas och kora den lokala mästaren. Sidensjöskolan representeras av eleverna Nellie Sjölander och Kasper Börjegren, och Mimerskolan av Linnea Millbourn och Simon Jänes. Klockan 17.00 drar finalen igång och sänds på Sveriges Radio P4 samt även på P4 Västernorrlands hemsida.

Källa: SR P4 Västernorrland

 

Dela med dig av denna artikel på: