Du är här

2021-04-30 - Modo Hockey

Rekryterar på både back- och forwardssidan

Lagbygget inför den kommande säsongen fortsätter. Idag meddelar Modo Hockey att de tecknat kontrakt med backen Filip Hasa och forwarden Markus Modigs.

Filip Hasa, snart 21 år, har Enköpings SK som moderklubb och har även spelat flera år som junior för Frölunda och bland annat varit med om att ta hem ett J18-guld. Senast kommer han från att ha representerat Almtuna i HockeyAllsvenskan under två säsonger där han har stått för 34 poäng på 103 matcher, och nu ansluter han till Modo under ett kontrakt som sträcker sig över två år.
– Filip är en smart välutbildad back som kommit in i seniorhockey på ett mycket bra sätt. Han är spelskicklig och skridskostarkt som tävlar hårt varje dag. Det ska bli väldigt roligt att följa hans utveckling, kommenterar sportchef Henrik Gradin på Modos hemsida.
Själv säger Hasa att det känns roligt att komma till Modo.
– Känns fantastiskt roligt att komma till Modo, vill ta nästa steg i min utveckling och det känner jag att jag kan få i Modo Hockey. Har fått en väldigt bra bild av hur klubben ska arbeta framåt och vi har ett spännande lagbygge på gång.

Markus Modigs, 29, kommer senast från tre säsonger i Oskarshamn där han gjort 20 poäng på 78 matcher och även hjälpt klubben ta steget upp till SHL. Före Oskarshamn har han mestadels spelat för Vimmerby och Linköping, men har även hunnit med spel i både Almtuna och Kallinge/Ronneby. Till Modo ansluter han under ett kontrakt som även det gäller för två säsonger.
– Markus kan användas i både box- och powerplay, han jobbar hårt över hela banan och kommer vara en viktig kugge i vårt lag, kommenterar Henrik Gradin.
– Ser fram emot att få komma upp till Örnsköldsvik och att ansluta till laget. En av anledningarna till att det blev Modo är att jag vill spela i en stad som verkligen andas hockey och få ta del av den hockeykultur och tradition som finns här. Där fansen verkligen brinner för sitt lag kan man själv också investera känslor på ett annat sätt, säger Modigs.

 

Dela med dig av denna artikel på: